Din vej > Start > Caminoen > Dagbogen > Dag 4

Vejen til Santiago.

Dag 4. Pamplona - Puente la Reina. 23,5 km.

Fredag 22.08.03
Sov længe, vågnede først kl 7. Ingen generende morgenpakken til at forstyrre. Udenfor havde det regnet, og der var stadig lidt i luften, da vi drog af sted. Temperaturen 21 grader. På en cafe i udkanten af Pamplona, i nærheden af refugiet, spiste vi lidt af spaniernes søde morgenmad og fyldte på med kaffe.

Vi fortsatte ud af byen og kom forbi endnu en café, hvor der sad en del pilgrimme over morgenmaden.

Udsigt mod Alto del Perdon
Foto: Udsigt mod Alto del Perdon og vindmøllerne.

Lidt senere gik vi gennem en lille forstad, Cizur Menor, og forsynede os med en bocadillo og vand.

Kort efter kunne vi skue frem mod bjergryggen Alto del Perdon med vindmøllerne på toppen.

- "En hård tur", som sådan står den beskrevet, men det var nu ikke så galt endda, bortset fra varmen, der nu var blevet til meget varm.

Det sidste stykke mod selve toppen var dog lidt af en sveder.

Alto del Perdon
Foto: Fra Alto del Perdon med pilgrimsskulpturerne.

På bjergtoppen 640 m.o.h. blev vi budt velkommen af en engelsk x-pilgrim, der nu havde viet sit liv til at hjælpe andre pilgrimme. Fra sin autocamper var han forsyningsdygtig i diverse læskedrikke og kaffe.

Det tog vi godt imod i varmen, drak en cola og donerede nogle Euro. Efter en puster og lidt læskende, var vi klar til at gå videre og vendte blikket fremad mod de næste 11-12 km.

Uterga ligger derude et sted
Foto: Uterga ligger derude et sted.

Næste by er Uterga. Foran os bredte landskabet sig ud på imponerende vis. Det gik lidt stejlt nedad, men ikke svært, inden det begyndte at flade ud igen. Temperaturen var steget til næsten 30 grader.

Undervejs blev frokosten indtaget i en af pauserne og der blev senere læsket med cola på en café i Obanos et par km før målet. Her var adskillige kendte ansigter i samme ærinde. Hola.

Puente la Reina
Foto: Puente la Reina.

Nåede frem til Puente La Reina kl 15.45 og fik plads i refugiet, 'Padres Repavadores', for 4 euro. Et pænt og godt sted med fine forhold.

Vi fik plads til at vaske tøj og hænge til tørre inden byen blev besøgt og vi fik læsket ganen med øl.

En meget smuk lille by med skyggefulde smalle gader og stræder. Underholdning på torvet kl 22 - selvfølgelig samme tid som refugiet lukker.

Puente la Reinas skyggefulde smalle gader
Foto: Puente la Reinas skyggefulde smalle gader.

Tilbage til refugiet og redde vasketøjet af tørresnoren inden vi drog ud i aftenen for at spise.

En dejlig lun aften. Fandt et sted med en ´Pilgrimsmenu' til 9 Euro, der includerede en flaske vin. Det var rigtig fint. Hvidløgssuppe eller macaroni til forret og lampchops og frites som hovedret. Is eller frisk frugt til dessert. Lækkert.

På torvet var der mange mennesker, og lige før underholdningen startede, men vi måtte haste tilbage til refugiet inden lukketid.

Tilbage
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: