Din vej > Start > Caminoen > Camino-udstyr

Vejen til Santiago.

Camino-udstyr.

Pakningen til denne vandreferie blev en opgave, hvor det virkelige gik op i minimalitet, funktionalitet og gram. Alle steder fra anbefales det kun at slæbe 1/10 af ens kropsvægt, så det var udgangspunktet.

Alto del Perdon med pilgrimsskulpturerne
Foto: Alto del Perdon med pilgrimsskulpturerne.

At ordentligt udstyr har stor betydning, oplevede man tydeligt alllerede fra start. Dårlige fødder foresaget af dårligt fodtøj var en lidelsesfælle for mange allerede efter første dag - og det blev jo ikke bedre 'hen ad vejen'. Mange stred sig igennem, men der er nok også en del der stod af.

Gode vandrestøvler der er gået til kan absolut anbefales, såvel som ordentlige sokker. Jeg brugte højre/venstre syede vandresokker og dertil et par tynde indersokker, linere, også faconsyede. Jeg havde ingen problemer med fødderne.

Men det gælder dog blot om, at intet må genere fødderne, der trods alt tager det største slæb, så det kan anbefales eventuelt at vende vrangen ud ad på sokkerne, hvis f.eks. syninger generer og i det hele taget sørge for, at de ikke 'ugler'.

Man bør også have et par sandaler eller lignende til at slappe af i efter dagens dont. Jeg havde mine Tevas med igen, igen. Vejer næsten ingenting.

Rygsækken
Foto: Rygsækken.

Rygsækken blev anskaffet specielt med denne tur for øje af 2 grunde. Den ene, at den normale rygsæk i sig selv vejer en del mere og med sin plads kunne inspirere til at fylde ekstra i.

Den anden grund var, at det krævede en mindre og mere kompakt en af slagsen for at tilgodese vores flyplanlægning, da rygsækken skulle med som håndbagage.

Et kompromis jeg ikke indgår igen. Som rygsæk var den ikke god nok og var medvirkende til mine dårlig skuldre og ryg.

Da det gælder om ikke at slæbe på for meget, må der vaskes undervejs og det er der også mulighed for langt de fleste steder, men det kniber til tider med at få plads på tørresnoren, så tøj lavet af hurtigtørrende stoffer er en hjælp. Det vejer heller ikke det samme, som eks.vis bomuld, der er meget længe om at tørre.

En fleece eller sweater til de kølige morgener og en vindjakke eller windbreaker fleece kan også varmt anbefales. Jeg manglede vindfanget i de kølige blæsende morgentimer. En regnjakke eller en poncho skal med. Jeg foretrak ponchoen frem for en regnjakke. Ponchoen er regnfrakke for både dig og rygsækken.

Sovepose eller sovelagen? Kommer vel an på årstiden og ens sovepose. Jeg havde en fleece lagen pose. Til tider for varm, til tider for kold - alt i alt til pas. Har den fordel at den ikke fylder og vejer meget i forhold til normal sovepose. På de fleste refugier var der desuden mulighed for at låne tæpper.

Men jeg kunne ikke sove udenfor som andre gjorde det, når pladsen blev for trang eller hørmen for kraftig. Eller bare når lysten til at falde i søvn under stjernehimlen meldte sig. Det er vel en afvejning på ca 1 kg - igen i forhold til ens sovepose. Nætterne var kolde, så posens komfort temperatur er selvfølgelig vigtig.

Liggeunderlaget blev der ikke brug for og den eneste gang der var et behov havde jeg det ikke, men lånte af andre uden problemer.

Til start
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: