Din vej > Start > Caminoen > Dagbogen > Dag 0

Vejen til Santiago.

Dag 0. København - Saint Jean Pied de Port

Mandag 18.08.03
Endelig oprandt dagen. Rygsækken stod klar. Der havde været snakket, tænkt og læst så meget om denne vandretur, nu begyndte der endelig at ske noget.

Afsted kl. 8 med bus fra DGI byen til Sturup Lufthavn lige til døren og indcheckningen. Kl 9.40 afgang med fly til London Stansted, til tiden. Landede 10 min. før tid. Heldigt, for dermed lykkedes satsningen med den korte tid (45 min.) imellem de to fly.

Afgang Stansted til tiden, men ankomst Pau næsten 20 min. før beregnet. - Det er jo fint med medvind fra starten. Knock knock... Bus kl 14.40 fra lufthavnen til stationen. Ventetiden bedrevet på jernbane caféens udendørs servering... i skyggen. 32 grader varmt, svedigt. Resterne af den ekstreme varme der havde været de sidste mange uger i det meste af Frankrig, men som nu var på retur.

Tog til Bayonne kl 16.25 og ankomst 17.43. Afgang til Saint Jean Pied de Port først kl 19.58 så ventetiden blev fordrevet med snak, om dét endelig at være på vej, og en øl på stations caféen. Bumletog det sidste stykke ind i bjergene.

Saint Jean Pied de Port
Foto: Saint Jean Pied de Port.

Ankomst St. Jean Pied de Port kl 21. Fulgte 'sporet' - andre rejsende med rygsæk - ind mod byen.

Fik et sted at sove, selvom der var optaget på refugiet, og med lidt besvær ordnet papirerne - og fik det første stempel i pilgrimspasset.

Blev sammen med nogle få andre guidet gennem byens snævre gade og op til en bygning, der lignede en gammel skole eller måske stadig var skole. 2 sengs værelser. Til køjs ved 22 tiden, hvor lyset skulle slukkes.

Endelig på vej. Det føltes godt at tænke på i mørket. I morgen tidlig starter det rigtigt - med turen op i Pyrenæerne.

Tilbage
Op
Videre
Aug/sep 2003 - Redigeret/opdateret april 2015
Eksterne links, del og like: