Du er her > Start > Spanien > Gran Canaria

Vandring og vandreture på Gran Canaria.

Gran Canaria.

Det var vist lidt af en illusion, da jeg efter vores tur i 2006 skrev, "at med 25 grader næsten året rundt, er der ikke noget at sige til, at Gran Canaria er et yndet turistmål for blege sol- og varmehungrende nordeuropæere."

Gran Canaria er stadig et yndet mål, men det med de 25 grader næsten året rundt holder ikke. - Min vandrefælle og jeg var på sydkysten i 14 dage i starten af marts i år (2009) og i den første uge var gennemsnits temperaturen 16 grader.
Gran Canaria. Roque Nublo
Foto: Gran Canaria. Roque Nublo.

I bjergene oplevede vi ned til 8 grader og sammen med en kraftig kølig vind under de grå lavt hængende skyer, gav det en chill faktor nær frysepunktet. Vi var glade for vores fleezer og vand- og vindtætte jakker. Når solen skinnede var det dog dejlig varmt ved kysten.

Gran Canaria. Fra vandretur nr 1, Arteara-Pakmitos
Foto: Gran Canaria. Fra vandretur nr 1, Arteara-Pakmitos
Morgenerne startede køligt med sol og klar himmel, men op ad dagen kom lavt hængende grå, fugtige skyer drivende ned fra nord og bredte sig helt til kysten inden aften.

Det var faktisk først de sidste 5 dage af opholdet, at sol og varme rigtig kom til øen. Lidt kedeligt for de, der udelukkende havde satset på sol og varme, men vejret var i det store hele fint til vandreture, hvis man garderede sig med tøj, der passede til det omskiftelige vejr.

Planlægningen af vandringerne på denne tur, var selvfølgelig inspireret af vores første besøg i april 2006, hvor vi fandt ud af muligheder, struktur omkring stier og den offentlige transport. Sidst nævnte er årsagen til, at vi denne gang slog os ned i Maspalomas, hvor jeg ellers bestemt ikke havde regnet med at komme til mere, efter en enkelt dags visit i 2006.

Men den offentlige transport spiller en afgørende rolle for os, der ikke vil bil. Fra Maspalomas er der en direkte bus forbindelse til de mest spændende steder og på 2 timer nås f.eks helt til Cruz de Tedeja.

På sin vej til San Mateo, kommer Guaguas nr 18 forbi steder som Fataga, San Bartholemé, Cruz Grande, Ayacata, Tedeja og Cruz de Tejeda. Læs mere her: Transport og logi.

Vi allierede os med et udmærket vandre- og cykelkort over den sydlige del i forholdet 1:50000, med forslag til cykel- og trekkingture. Sammen med en udmærket officiel skitning, Rother og Sunflower guidebøgerne, var basis lagt for oplevelser i det barske canariske bjerglandskab.

Læs mere om nye vandreture på Gran Canaria fra Maspalomas i syd.

til top


oprettet april 2006 - webmaster: erik petersen - opdateret: 13-02-13