Du er her > Start > Spanien > Gran Canaria > Maspalomas i syd > Transport og logi

Vandring på Gran Canaria. Transport og logi på sydkysten.

Transport og logi.

Sydkysten er godt dækket ind med busser. Transportøren hedder Global og kører ofte i turistområderne, men kommer også vidt omkring på øen, til afsides beliggende samfund, der dog kun betjenes et par gange om dagen. Typisk tidlig morgen og sen eftermiddag.

Fra lufthavnen Las Palmas, kører bus 66 direkte til Maspalomas en gang i timen. En enkelt billet koster 3.20 Eur. Turen tager næsten en time, en stor del bruges i Playa del Ingles og Maspalomas.
Gran Canaria. Global, hedder busselskabet på sydkysten
Foto: Global, hedder busselskabet på sydkysten.
Den vigtigste 'Guagua': Bus nr 18.
Det er bussen ud af byen - og op i bjergene. Den kører mellem Faro Maspalomas og San Mateo og betjener undervejs de små byer Arteara, Fataga, San Bartolomé de Tirajana, El Sequero, Cruz Grande, Ayacata, Tejeda, La Culata og Cruz de Tejeda.

Gran Canaria. Gua gua nr 18 på plads i San Bartolomé
Foto: Gran Canaria. Gua gua nr 18 på plads i San Bartolomé.
Alle er de start- eller slutbyer for fantastiske vandreture. Det betyder at man selv kan kombinere sig frem til ture mellem de forskellige steder tilpasset bustiderne.

Bus 18 kører op gennem den dramatiske Barranco de Fataga, en oplevelse i sig selv.

På den smalle bjergvej er der frit udsyn til det særprægede barske og golde bjerglandskab - og til bunden af kløften 3-400 meter lodret nede, med bambus og palmer.
Bustider:
Bussen kørte fra Faro Maspalomas kl 6.30 og 8.00 om morgenen og så først igen kl 11.00. Bussen kl 8.00 var derfor oplagt, hvis man ville have flest mulige timer til sin rådighed, men vi kunne godt nå nogle mindre vandringer med 11.00 bussen.

Den anden vej var der lidt uenighed, mellem busplan og fakta. Fra San Mateo var der 2 afgange, hhv. kl 14 og kl 16. Regnet fra San Bartholomé ville det være kl 16 og 18 og det passede fint nok.

Fra San Bartolomé kørtes der imidlertid også kl 14.00, hvilket gjorde at vi troede den kørte hele strækningen fra San Mateo. Det skabte et mindre problem, da vi ville stå på i Ayacata, byen før San Bartholomé. Det bør man altså være opmærksom på.

Logi - overnatning.
Min vandrefælle, der ofte står for den del af planlægningen, benyttede igen booking.com til at finde og reservere vores overnatninger, mindre end en uge før afrejse. Det fungerede igen upåklageligt.

Sun's Garden's
et lille, og i de omgivelser, forholdsvis beskedent kompleks. Vi havde lejet bungalowen, eller det lille rækkehus i 14 dage. En udmærket base.

Prisen
for 14 dage blev 646 Euro, godt 4800 Dkr.
2 personer i 1 værelse, som det hed!? 40 m2 med egen terasse. Soveværelse og bad, med badekar, på første sal og i stueplan en "lounge" - jeg ville nok snarere kalde det en entre med sofa - og et lille køkken. Glimrende forhold. Rent og pænt.
Gran Canaria. Sun's Garden's
Foto: Sun's Garden's.

Gran Canaria. Sun's Garden's bungalows
Foto: Sun's Garden's bungalows.
Ingen forplejning, men en udmærket lille snackbar ved poolen. Leveringsdygtige i sandwiches og kolde øl.

Selve betalingsformen for opholdet var dog lidt besværlig. Der skulle nemlig betales direkte til hotellet, men det viste sig, at de ikke tog imod nogen form for plastik kort.

Så afsted til pengeautomaterne i Holiday World for at skaffe kontanter - ad 2 gange - da 300 Euro åbenbart er max grænse for hævning.

Vi havde kigget lejligheden ud i et mindre kompleks, et af flere, rimelig tæt på bydelen San Fernando, hvor bussen kører tæt forbi på sin vej op mod øens midte.

Det viste sig bare ikke at være så tæt endda. Der lå nemlig en hovedfærdselsåre i mellem, der var helt umulig at forcere. Tæt pakket med biler. Der var ikke levnet plads til gående eller cyklende. Man måtte hele vejen uden om og så kunne det være lige meget.

Men ellers var det såmænd centralt nok. Ca 10 minutters gang fra det store center, der huser Holiday World, hvor en del buslinier havde stoppested og 15 min til linie 18's stoppested.

Rejsen
til og fra Gran Canaria stod TransAvia for. Også her blev booket mindre end en uge før, hvilket gjorde at prisen blev 545 Euro alt incl for 2 personer, tur/retur.

til top
oprettet marts 2009 - webmaster: erik petersen - opdateret: 13-02-13