Du er her > Start > Spanien > Gran Canaria > Maspalomas, base i syd

Vandring på Gran Canaria. Maspalomas, basen på sydkysten.

Maspalomas, base i syd.

Jeg havde bestemt ikke regnet med at komme til Maspalomas mere, efter en enkelt dags visit i 2006, men der var forskellige årsager til at turistmålet på sydkysten blev valgt som base for vores vandreture.

Et af kriterierne for opholdet var, at vi forholdsvis let skulle kunne komme til og fra aktiviteterne i bjergene, vandreturene.

Et andet var at bo så billigt som muligt og det viste sig, at Maspalomas opfyldte begge kriteriene.
Gran Canaria. Flaget og udsigt mod las Dunas de Maspalomas [Klik for et større foto]
Foto: Gran Canaria. Flaget og udsigt mod las Dunas de Maspalomas.

"Er der koldt og gråt i nord, så tag sydpå". Maspalomas er sol og sommer og kendt bl.a. for sit fyrtårn, Faro de Maspalomas, vartegnet på den østlige side af det stykke mini Sahara, der er et andet kendetegn. Dunas de Maspalomas, den lille ørken, der ligger som det sydligste punkt på Gran Canaria.

Der er rigelig med mindre turistboder og spisesteder, og der er rigtig meget strand for enden af sandbunkerne, og store bølger i Atlanterhavet. En stor del af stranden er for naturister og den bliver også flittigt brugt.

Ellers er Maspalomas vel mest kendt for at være vokset sammen med Playa del Ingles, der vist nok kom først.
Gran Canaria. Yumbo Centrum, et af flere store shoppingcentre [Klik for et større foto]
Foto: Yumbo Centrum, et af flere store shoppingcentre.
To mærkelige starutter i mine øjne. Stort set ingen, hverken butikker, forretninger eller restauranter at kigge på, når vi slentrede gennem gaderne.

Butikker og restauranter var trængt sammen i flere store Shopping centre, bygget i flere etager, både over og under jorden.

Underligt, synes jeg, at gå ud for at spise og hygge sig i et shoppingcenter. Restauranter og caféer på samlebånd.

Langs de store Avenuer ligger de store etage byggerier i uskøn forening, i flere tilfælde afskåret fra gaden med en 'kælderetage' og trapper ned til en række små butikker og barer, der var meget lokale. "Irish Bar", "Norske Klub" osv.

De mange indhegnede komplekser af lave 2 etagers ferie hytter og bungalows, gør vejen i mellem til en kedelig affære at gå - og afstandene store.

Puerto Rico og Puerto Mogan
er 2 små rigtige byer, der ligger lidt længere mod vest. Nogle mere oplagte steder, at slå sig ned, hvis man vil lidt mere autentisk miljø, skulle man synes.

Men ikke så godt for os, der vil omkring, for selvom begge byer er vel frekventeret med busforbindelser, vil det forøge transporttiden til de attraktive steder med ca 2 timer. Så bliver man nødt til at køre i bil, og det vil vi ikke.
Gran Canaria. Havnen i Puerto Mogan [Klik for et større foto]
Foto: Havnen i Puerto Mogan.

til top
oprettet marts 2009 - opdateret: 13-02-13