Du er her > Start > Spanien > Gran Canaria > Vandreture fra midtøen

Vandring på Gran Canaria. Vandreture fra øens midte.

Vandreture fra øens midte, Cruz de Tejeda.

Cruz de Tejeda er Gran Canarias geografiske midtpunkt, et vejkryds i 1500 meters højde.

Cruz de Tejeda er også udgangspunktet for flere spektakulære vandreture omkring midten af øen.

Det er muligt, med bus fra Las Palmas til Cruz de Tejeda, at nå en god vandretur og bus tilbage igen sen eftermiddag.

Der ligger 2 hostals med tilhørende restaurant og bar ved siden af hinanden overfor en større renovering af et statsligt hotelprojekt i en gammel bygning.

Foto: Gran Canaria. Cruz de Tejeda.

Der ligger en række boder, der sælger souvenirs og lokale produkter og høns løber frit rundt på vejen. En storslået udsigt mod nord til Las Palmas og til vest udover dale og bjerge med El Teide på naboøen i disen. Ellers intet.

Turistbusser sætter folk af i flok, og gør det for en kort stund til en livlig affære omkring boderne, hvor man også kan nå at blive fotograferet på et æsel inden det hurtigt går videre. Ingen fra busselskaberne når de 50 - 60 meter til den anden side af passet, hvor udigten over dalene og bjergene er svimlende.


Foto: Gran Canaria. Cruz de Tejeda.
Der er lidt biler på parkeringspladserne. Folk stopper og kigger lidt, fotograferer og kører videre andre tager en kortere eller længere vandretur.

Bus nr 18 kører igennem 6 - 8 gange om dagen. Fra San Mateo over San Bartolome til Faro Maspalomas og retur.

Det var den vi brugte til at bringe os frem til begyndelsen af de traveture, der havde udgangspunkt ved Cruz de Tejeda.

Vi medbragte et kort - 'Mountains Tour & Trail Map' 1:40.000 - med 35 ruter plus 'Rother Walking Guide' med 36 udvalgte vandreruter i dale og bjerge. Tilsammen gav de god inspiration til ture og bidrog til sti og vejkendinger.

Rother bogen er nemlig ikke helt så nøjagtig. Der var for mange ting, der skulle ligge på 'venstre hånd', som rent faktisk lå til højre. Når vi så stod ude i det hele, vejen delte sig i to og der i bogen stod, at man skulle ignorere den på 'højre hånd' - mentes der så måske den til venstre?

Her fra Parador Cruz de Tejeda er der mulighed for mange slags vandreture. Det er 3 gode ture, der kan nåes indenfor bustiderne, som vi vandrede:

Foto: Gran Canaria. Udsigt fra Cruz de Tejeda.

La Culata - Tejeda.
Cruz de Tejeda - La Culata - Tejeda. 9 km. Ca 4 t. Grad 3.

Valleseco - Teror.
Cruz de Tejeda - Cueva Corcho - Valleseco - Teror. 12 km. 4-5 t. Grad 3.

Cruz de Tejeda - Artenara.
Cruz de Tejeda via Cruz de los Moriscos til Artenara. 8,5 km. 3-3½ t. Grad 3.

Artenara er den højest beliggende landsby på Gran Canaria, 1230 m.o.h. og måske en af de smukkeste. Et rigtig godt bud på et sted at tilbringe flere dage.

Også herfra udgår gode vandringer og der er hostals i den meget hyggelige lille by med den spektakulære udsigt.

Der er dog et men, hvis man må klare sig med det offentlige. Der køres ikke så ofte til og fra Artenara. Kl 14.30 og igen 20.15 kører den sidste bus derfra.

14.30 er for tidligt, så får man ikke nok tid til nogle ordentlige vandreture i terrænet og 20.15 er lige sent nok, hvis man skal tilbage til Las Palmas - men man kan slå sig ned i byen nogle dage.

til top

oprettet april 2006 - opdateret: 13-02-13