Du er her > Start > Mallorca

Vandring og vandreture på Mallorca.

Mallorca.

Fordomme om turisthelvede falder lige for, i kraft af Mallorcas lange turist historie, men det er hverken værre eller bedre end så mange andre steder i vore dage.

Mit første besøg på Mallorca, den største af øerne i øgruppen Balearerne, fandt sted sidst i april måned 2007.

Nu har jeg så været der et par gange siden og jeg må sige, at især Tramuntana bjergene og Sóller dalen er et fantastisk sted. Et Eldorado for vandrefolk.
Mallorca. Fra Palma de Mallorca
Foto: Fra Palma de Mallorca.

Mallorca. Et stykke af Tør Stens Ruten, Ruta de Piedra en Seco
Foto: Et stykke af 'Tør Stens Ruten', 'Ruta de Piedra en Seco'.
'Tør Stens Ruten', 'Ruta de Piedra en Seco' var det, der første gang lokkede os til Mallorca. Dengang var det tanken at gå en del af trekket. Det blev ikke til noget. Problemet var de manglende refugier til overnatninger.

Det er det imidlertid stadig. Ruten er endnu ikke fuldt udbygget i 2011 (se mere her Vandring i Sóller dalen), selvom den var beregnet færdig i 2008 og i disse trængsels tider for Spanien, bliver det sikkert heller ikke foreløbig.

Det er så blevet til mange andre fine vandreture i dalen og bjergene omkring, også på den påtænkte 'Tør Stens Rute' GR221. Desværre fik jeg aldrig skrevet om turene, havde travlt med 10 års jubilæet.

Det har jeg så rådet lidt bod på nu. Jeg har rekonstrueret et par af de bedre, sidst vandret marts 2011, ved hjælp af GPS waypoints, hukommelsen, huskesedler og fotos fra turene og indtegnet dem på Google maps:
>> Port de Sóller-Deiá.
>> Sóller-Can Bleda-Sóller.
Mallorca. Fra en af de mange vandrestier
Foto: Fra en af de mange vandrestier.

Kig evt. også på Vandring i Sóller dalen, om bl.a. 'Tør Stens Ruten'.

dots Fra første gang i 2007.
Det blev et dejligt bekendtskab, med en spændende del af øen, omend det ikke kom til at gå helt efter de planer, vi først havde udtænkt pga de manglende refugier.

Vi fik dog gået et par vandreture fra 'Tør Stens Ruten' i Tramuntana bjergene, for trods alt, at snuse lidt til trekket.

Resten af turen foregik på den nordøstligste del af Mallorca, ved Port de Pollenca og Alcúdia, hvor en del lokale ture blev vandret.

Mallorca. Klostret i Lluc
Foto: Klostret i Lluc.
I Tramuntana bjerge gik vi bl.a. 2 gode ture, som begge er velafmærkede af Consell de Mallorca, myndighederne på mallorca.

Refugio Muleta til Sóller er en fin lille tur ad GR 221 og første del af en etape på Ruta de Piedra en Seco.

En anden og længere går fra klostret i Lluc til Caimari og er en ganske betagende tur. Den er mærket GR 222.

Ved Port de Pollenca og Alcúdia var der flere gode vandreture at gå, mens andre, selvom de fandtes i den Kort og Guide book vi havde købt, ikke var eksisterende, men var spærret med jernlåger og Privado skilte. Disse nedenstående ture eksisterer dog - endnu - og kan godt anbefales:

Alcúdia - Coll Baix og tilbage samme vej, er en god jævn tur på 5-6 timer fra starten i Alcúdia, der vender ude ved kysten.

Alcúdia - Puig de Sant Martí er en rundtur, og der kan startes, hvor det passer. Vi hoppede på i Port de Alcúdia. En tur der tager 2½ til 3 timer.

Port de Pollenca - Cala Bouquer og samme vej tilbage, er en meget lille tur på 3 timer, der vender i en lille bugt på nordkysten.

Mallorca. Fra turen til Cala Bouquer
Foto: Fra turen til Cala Bouquer.
Ruta de Piedra en Seco" (GR 221) - "Tør-stens ruten" - Et 150 km langt trek i Tramuntana bjergene på den vestlige side af øen, men turen er desværre ikke helt udbygget endnu.

Til det sidste manglede vi info om overnatning og besluttede så at droppe trekket i denne omgang.

Med kun 4 ud af 7 refugier åbne, de resterende er stadig under ombygning, kunne overnatning blive et dyrt problem. Der skal reserveres plads i refugierne på forhånd.

Hele ruten skal være færdigudbygget i 2008 og kommer til at bestå af 8 etaper og altså 7 refugier til overnatning.
Mallorca. Fra turen Lluc til Caimari ad GR 222
Foto: Fra turen Lluc til Caimari ad GR 222.

Til top

oprettet maj 2007 - webmaster: erik petersen - opdateret: 12-12-17