Du er her > Start > Tyskland > Berchtesgadenland

Vandring i Bayern. Vandreture i Nationalpark Berchtesgaden.

Berchtesgadenland.

Nationalpark Berchtesgaden ligger i det sydlige Tyskland og kiler sig ind i Østrig. Byen Berchtesgaden har tog- og busforbindelse til Salzburg i Østrig, der ligger kun 20 km væk.

Området trækker en del turister og er kendt for det historiske "Eagles Nest", "Ørnereden", Saltminerne og ikke mindst den 8 km lange og ca 200 m dybe sø Königssee, der strækker sig næsten nord/syd og ligger omkranset af stejle bjergsider.
Tyskland. Berchtesgadenland. Udsigt til søen og Schonau am Konigssee fra Jenner [Klik for et større billede]
Foto: Udsigt til søen og Schönau am Königssee fra Jenner.
Königssee er ca 200 m dyb på det dybeste sted. Den skulle efter sigende være så ren, at den har drikkevandskvalitet. Man kan sejle på søen med turbåde og der kan lejes robåde, men ellers er det meget restriktivt og kun nogle få har tilladelse til at sejle med motor. Turbådene drives elektrisk og sviner ikke.

Tyskland. Berchtesgadenland. Udsigt fra Jenner Bahn [Klik for et større billede]
Foto: Udsigt fra Jenner Bahn.
3-4 km syd for Berchtesgaden ligger Schönau am Königssee og det er her det sker. En kæmpe stor P-plads giver mod betaling plads til de mange biler og turist busser.

Herfra kan man gå til bjergbanen Jenner Bahn, der ad 2 omgange bringer en næsten til toppen af bjerget Jenner (1874 m), eller man kan vælge vejen ned mod søen, hvor der findes hoteller, restauranter, caféer, butikker og souvenirshops.

Det er også herfra turbådene på Königssee sejler med turister til bl.a. den lille kirke St. Bartholomä, der sammen med et gammelt jagtslot, nu restaurant, ligger på en lille halvø.

Også vandrefolk bruger bådfarten. Fra St. Bartholomä kan man bl.a. vandre en strabadserende tur op til bjerget Watzmann (2713 m.), der har den stejleste klippeside i Østalperne. En lille anløbsbro på modsatte bred ved Kessel servicerer de vandrefolk som tager en tur op, eller ned, ad bjerget Jenner.

Der findes 2 campingpladser i området ved Schönau am Königssee. Vi boede på den ene en lille uges tid indtil vi blev "skyllet" væk. Herfra gik vi både korte og lange vandreture. Der er mange vandre muligheder alt efter temperament, formåen og vejrgudernes vilje.
Se mere her: Vandreture i Berchtesgadenland ved Königssee

til top


oprettet juli 2008 - webmaster: erik petersen - opdateret: 11-07-2013