Du er her > Start > Tyskland > Camping

Bayern. Nationalpark Berchtesgaden ved Königssee.

Camping.

Der findes 2 campingpladser i området ved Schönau am Königssee. Den ene hedder Mühlleiten og den anden Grafenlehen. Begge ligger centralt i forhold til søen og de vandreruter, der starter i området. Det tager kun et kvarters tid til fods.

Camping Mühlleiten.
Vi landede lidt tilfældigt på Mühlleiten, der ligger ved hovedvejen mellem Berchtesgaden og den store P-plads for besøgende til Königssee.

En ganske udemærket campingplads med de fornødne faciliteter, men så heller ikke mere.

Den er ikke specielt telt venlig. Helt klart baseret på aotocampere og campingvogne, selvom der var flere cyklister og motorcyklister med kun små telte.
Tyskland. Berchtesgadenland. Camping Mühlleiten. Teltpladsen med gæstehuset i baggrunden
Foto: Camping Mühlleiten. Teltpladsen med gæstehuset i baggrunden.

Tyskland. Berchtesgadenland. Camping Mühlleiten. Receptionen
Foto: Camping Mühlleiten. Receptionen.
Man betaler nemlig for en standplads, et stellgebühr, og det ligegyldigt om man kun har et 2 mandstelt eller en campingvogn med fortelt og firhjulsforskrækker.

Det var en ting vi desværre ikke var opmærksom på, og forstod først da vi skulle betale regningen, hvorfor vi blev foreslået netop det område, hvor vi slog teltet op. Her var der nemlig plads til telte, men ikke rigtig til aotocampere og campingvogne. En helt klar økonomisk fidus, at placere småteltene der.

Camping Mühlleiten har også udlejning af ferielejligheder i et gæstehus, der ligger i en større ældre bygning i tradionel stil. Der er ikke hytter på pladsen.

Priser:
Vi betalte pr. nat, et "stellgebühr" på 6.50 Euro, 5.50 Euro pr. person og 1.80 Euro pr. person i "kurtaxe", vist nok en vandafgift. Altså en udskrivning for 2 mennesker og et lille telt på 21.10 Euro pr nat.
Læs evt. mere på den officielle hjemmeside til Camping Mühlleiten.

Campingplatz Grafenlehen ligger ved floden Königsseer Ache, tættest på Schönau, og ser meget hyggelig ud. Vi boede der ikke, men var forbi for at kigge pladsen ud.

Der ligger en restaurant i tilknytning til campingpladsen, som vi havde bestemt os til at besøge. Den har en lukkedag om ugen og det viste sig så at være lige den dag.

Én ting vi noterede os omkring pladsens forhold var den konstante brusen fra floden, der altså ikke vil levne megen fred og ro.
Læs evt. mere på den officielle hjemmeside til Campingplatz Grafenlehen.

til topoprettet juli 2008 - webmaster: erik petersen - opdateret: 11-07-2013