Du er her > Start > De lokale og nære vandreture

De lokale og nære vandreture.

Vandring er stadig lidt på 'stand by' og det er kun de meget lokale vandreture, der har udgjort mit vandreliv de senere år. Ture jeg har kunnet nå alene ved at cykle, eller gå til. Og det er helt fint.

Enkle vandringer, hvor al verdens begivenheder er blevet vendt undervejs. Klimaforandringer, biodiversitet - også i det nære miljø.

Lære de nære grønne områder lidt bedre at kende og genkende det på forskellige årstider. De oprindelig gamle træbevoksninger, tænke på historien.
Der er heldigvis dejlig mange steder lige i nærheden
Foto: Der er heldigvis dejlig mange steder lige i nærheden.

Det store kig ud over havet i Køge Bugt
Foto: Det store kig ud over havet i Køge Bugt.
Der er heldigvis dejlig mange steder, at tage af, lige i min nærhed. Køge Bugt Strandpark er et yndet sted for en kort eller en længere tur. I den ene eller anden retning.

I strandkanten, med det store kig ud over havet, og mærke vinden i ansigtet. Eller gå i læ i landskabet bagved. Det er ganske varieret og tager sig meget forskelligt ud alt efter årstiden. De store vidder og enkeltheden i landskabet er altid en oplevelse.

Dyrelivet, det vilde, udgøres i særdeleshed af mange forskellige fugle, store og små, mange sammen eller få. Det ikke vilde dyreliv er husdyrene, og landskabsplejerne, får og højlands kvæg.

I baglandet vandrer jeg gerne langs Store Vejleå, ofte med start i landsbyen Tranegilde. Enten ad stien mod nord til Vallensbæk Mose, eller stien mod øst der møder E6 og Pilgrimsruten.

I retning mod syd fortsætter de to og stien helt til Ishøj Strand - og videre...
Stien langs Store Vejleå mod Vallensbæk Mose
Foto: Stien langs Store Vejleå mod Vallensbæk Mose.

Indgangen til Ishøj Dyrepark
Foto: Indgangen til Ishøj Dyrepark.
Den anden går mod sydvest gennem lidt skov og op over bakkerne med udsigt over Tranegilde og ådalen. Videre gennem en træbevoksning og drejer så mod nord mod Ishøj Dyrepark.

Alt i alt er det ikke nogle lange ture, men det bliver alligevel til et par timer eller mere i den friske luft.

Dertil lidt god motion og tilfredsheden ved afkoblingen til hverdagen. Måske ny inspiration.

til topoprettet oktober 2018 - webmaster: erik petersen - opdateret: 23-10-2018