Du er her > Start > Spanien > Sierra Nevada > Vandreture fra Capileira

Vandring i Spanien. Vandreture i Sierra Nevada. La Alpujarra.

Vandreture fra Capileira.

Capileira ligger i 1436 m højde. Den er ligesom Bubión et hyggeligt lille samfund med hoteller, hostals, restauranter, tavernaer, butikker, bank og hæveautomat, farmacia og supermercados. Her er en skole, hvilket sikkert har stor betydning, for der er liv i byen af lokale foruden de mange turister og vandrefolk.

Her har kontoret for Parcque Nacional de Sierra Nevada et lille kontor, hvor 'Alsina Graells' bussen vender, og herfra kører en minibus flere gange om dagen, med autoriseret guide, op i national parken.
Mere under Mulhacén vandring.

Der er nu også en campingplads, som åbnede oktober 2003, og sammen med de mange hostals og den strategiske beliggenhed for foden af bjergene er byen et perfekt udgangspunkt for vandrefolk.
Parcque Nacionals kontor i Capileira Foto: Parcque Nacionals kontor i Capileira.

Og der er mange ture at vælge imellem. Korte vandreture og lange vandreture. Der er ruter i højderne og der er ruter længere nede i Baranco de Poqueira. Lette vandreture og svære. Noget for enhver smag. En del mountainbike folk finder også glæde ved de imponerende bjerge.

Vi gik flere ture og mange "overlappede" hinanden på en del af strækket. En af dem, er turen Capileira - La Cebadilla - Puente Buchite - Capileira der er en fin rundtur på godt 3 timer og foregår nede i Poqueira kløften.

En anden er Capileira - Las Thomas - Capileira via Acequia Baja/Acequia Alta der er en 4-5 timers tur i ca 2000 m højde. Kan sagtens udbygges til en rundtur eller til et besøg i refugiet neden for Mulhacén, Refugio del Poqueira.

Mulhacén vandring Jamen selvfølgelig og det letteste er at tage minibussen et stykke af vejen mod bjerget. De sidste fantastiske km må man selv gå.

Torvet i Capileira Foto: Torvet i Capileira. I Capileira kan man bl.a. sidde her på det hyggelige torv, kigge på livet, nyde en forfriskning og eventuelt planlægge sin næste vandretur.

Capileira kommune - Ayuntamiento de Capileira - har i samarbejde med Parque Nacional Sierra Nevada udgivet en lille bog med beskrivelse og kort over 4 gode vandreture med udgangspunkt i Capileira. Desværre er den kun på spansk, men det er til at finde ud af alligevel. Bogen er tilgængelig på flere tavernaer.

Skiltningen i form af pæle med farvede mærker i hele området er forvirrende i forhold til de mange forskellige turbeskrivelser og kort, indtil man får anskaffet rette halvofficielle bog og kort (1:50.000). Det er en rødbrun sag på flere sprog der fåes flere steder dernede. Route Guides til brug til fods, på ski, på cykel og i bil. En rigtig god sag med et væld af oplysninger.

Til top


oprettet september 2004 - webmaster: erik petersen - opdateret: 13-02-2013