Du er her > Start > Spanien > Sierra Nevada > Vandreture fra Capileira > 2 korte ture

Vandring i Spanien. Vandreture i Sierra Nevada. La Alpujarra.

2 korte vandreture fra Capileira.

Capileira - La Cebadilla - Puente Buchite - Capileira.

Distance: Ca 3 timer. Ca 6 km.
Grad: 2. Moderat. Op/ned på ca 300 m.
Udstyr: Gode vandresko/støvler/sandaler, solhat og vand.

Alternativt kan turen forlænges med
Puente Buchite - Puente Chistar - Puente Molina - Capileira
Gå over broen ved Puente Buchite, men ikke op mod Capileira, og fortsæt på østsiden til Puente Chistar. Her kan man vælge en sti op til Capileira eller fortsætte over broen til Puente Molina, hvorfra der også går en sti op til Capileira. Distance ca 4 timer og ca 7½ km.

Capileira - La Cebadilla - Cortijo de la Isla
og retur samme vej er også et alternativ.

I den øverste del af byen finder vi skiltet der viser op til "Camino de la Sierra". Gaden/stien runder det yderste af byen, som man ret hurtigt kan se ned på, da første del er rimelig stejlt.

Der er flere småstier her tæt ved byen og en grusvej blander sig også. Hvis man følger grusvejen opad rammer man en anden mærket sti lidt højere oppe. En sti der har forbindelse til stierne ved Acequia Baja/Alta endnu højere oppe.
Stien til bjergene, der er skjult i de lave skyer Foto: Stien til bjergene, der er skjult i de lave skyer.

Stierne leder ind i Sierra Nevada ad højderuterne og langs med vandingskanalerne Acequia Baja og Acequia Alta. Mod Las Thomas, Refugio Poquera og toppene Mulhacén og Veleta.

Til La Cebadilla Foto: Til La Cebadilla. Vi bliver ledt på rette vej af et lille skilt der viser til La Cebadilla.

Stien svinger lidt i landskabet og går lidt nedad. Forude rejser Mulhacén og Veleta sig. Et par mægtige knaster i landskabet.

Det sidste stykke mod La Cebadilla løber stien sammen med vejen, der kommer oppefra Picadero de Cabellos på vej op mod indgangen til Parque Nacional.

La Cebadilla er en lille forladt by, der ligger som en forpost til kraftstationen ret forude, hvor kløften snævrer kraftigt ind. Her nord for kraftværket løber floderne Rio del Toril, Rio Veleta, Rio Seco og Rio Mulhacén sammen til Rio Naute og bliver senere til Rio Poqueiro.

Ved kraftværket ligger 2 broer og den første, Puente Hendero, bruger vi på denne tur. Den anden, Puente Naute, ligger bag kraftværket og giver flere muligheder for videre færd. Der er en sti, der i næsten lige linie går op, langs det store rør mod Veleta og en anden der følger terrasserne lidt længere nede i kløften og går mod Las Thomas og Refugio Poqueira.

Over broen og så går det opad på den anden side. Det første stykke er en lille grusvej flankeret af adskillige brombær buske med masser af modne bær og en god grund til at tage adskillige pustere opad.

Så kan man samtidig kaste blikket over på La Cebadillo og videre ind i kløften op mod Mulhacén.

Ved en cortijo stopper vejen og stien fører op bag om bygningerne.
La Cebadilla og kraftstationen i baggrunden Foto: La Cebadilla og kraftstationen i baggrunden.

Vi passerer flere cortijo's, forladte, for de flestes vedkommende. Ser i al fald sådan ud. Stien går nu nedad igen og det bliver grønnere og grønnere.

Puente Buchite. Broen over Rio Poqueira Foto: Puente Buchite. Broen over Rio Poqueira. Snart er vi ved Puente Buchite. Stedet ved broen er et populært udflugtsmål for de lokale der nyder frokosten i det grønne og bader fra klipperne under høje skrål. Sikkert en kølig affære.

Herfra fører en sti opad, men den skulle ende blindt ved en dyb barranco. I stedet kan man så fortsætte på Capileira siden et kort stykke mod den næste bro Puente Chiscar og igen krydse floden og så fortsætte til Puente Molino.

Vor sti fører herfra op mod Capileira, som vi når ca 45 min efter. Vi kommer ind i den nedre del af byen. Her er en parkeringsplads med udkig over kløften. Gaden ind i byen fører lige til kirken og byens hyggelige torv, hvor den obligatoriske kolde nydes på "Corral de Castaño".

Til top

Capileira - La Cebadilla - Cortijo de la Isla og retur.

Distance: 4 timer ca 10 km.
Grad: 2, moderat. Op/ned på ca 300 m.

Kan forlænges til Las Thomas og Refugio Poqueira (2464 m.o.h.) hvilket gør turen noget mere krævende. Fra La Cebadilla til Refugio Poqueira regnes 2½-3 timer og op/ned på ca 800 m.

Ved kraftværket i La Cebadilla ligger 2 broer, Puente Hendero og Puente Naute. Sidst nævnte ligger bag kraftværket og bruges til vor videre færd. Der er en sti, der i næsten lige linie går op, langs det store rør mod Veleta. Den anden som vi følger går langs terrasserne lidt længere nede i kløften mod Las Thomas og Refugio Poqueira.

Men først skal vi lige kravle et godt stykke op. Det foregår i zigzag, men snart flader det ud.

Et imponerende skue ud over den stejle østside af kløften. Her på vestsiden er der knapt så stejlt og terrasserne bliver udnyttet.

Videre derudad går det. Det er meget varmt i dag og vi møder et par svedige gutter med fuld oppakning på vej mod Capileira. De kommer sikkert fra en overnatning på Refugio Poqueira.
Skue ud over Poqueira kløften Foto: Skue ud over Poqueira kløften.


Hvor er her dog rart Foto: Hvor er her dog rart. Turen i dag er en "2-2½ time derudad og samme tid hjem" tur, så vi vender omkring Cortijo de la Isla efter knap 2½ time incl. pauser og går samme vej tilbage langs de gyldne terrasser.

Tilbageturen gik hurtigere end forventet, så der holdes en god pause inden zigzag stien ned.

Sidder og kigger over på den anden side af kløften og prøver at spotte de forskellige stier ud.

Tilbage i Capileira, med en kølig på torvet, filosoferes der over turen. - Og det var en fin fin tur.

Til top


oprettet septemberber 2004 - webmaster: erik petersen - opdateret: 13-02-2013