Du er her > Start > Sverige > Bjärehalvöen > Dag 2. Knösen - Torekov

Vandreture i Sverige. Skåneleden. Hiking på Kyst til kystleden. Bjärehalvöen.

Knösen - Torekov.

Distance: Ca 10 km.

Fra turdagbogen:
Anden dag.
Det regnede mere eller mindre hele natten og fortsatte i den tidlige morgen. Først ved 9 tiden var det helt holdt op. Så det var op til en våd og halvkølig morgen - selvom fuglene sang og det var grønt...

Lavede morgenmad og kaffe. - Vi var ved at løbe tør for vand, så det var enten opvask eller kaffe...
Sporet væk fra Knösen, med tydelig rød/orange Skåneleden afmærkning på træet
Foto: Sporet væk fra Knösen, med tydelig rød/orange Skåneleden afmærkning på træet.

Det blev kaffe. Så pakkede vi sammen og gjorde klar til at gå videre. Af sted, opad gennem skoven, til toppen af Knösen. Flot udsigt ud over bugten og landskabet derfra. En anelse spredning i skyerne? Sporet går mod vest, gennem skoven og tættere på kysten.

Hovs Hallar
Foto: Hovs Hallar.
Vi går stadig højt oppe - og sporet tæt på skrænten. Enebærbuske som en hæk, der afgrænser det meget smalle spor mod skrænten, og løvskov på den anden side.
Dejligt landskab. - Nu anes også en smule sol...

Vi nærmer os Hovs Hallar - et barsk stykke kyststrækning med forvitrede klipper. En sti skulle føre ned til stranden, men vi fandt den ikke. - Så vi fik kun set klipperne fra oven.

Kort efter når vi frem til restaurant og hotel med samme navn - Hovs Hallar, og passerer lige inden det sted, hvor gul sti nede fra stranden dukker frem. Vi tankede vand og købte en kop kaffe - 20 Skr. - Og så videre.

Nu var vi efterhånden nået i niveau med stranden og sporet fulgte nu kysten tæt. Et mangeartet landskab. Fladt, grønt, stenet og med enebærbuske spredt i landskabet. Solen var fremme og det var blevet lunere selvom det blæste en del nu.

Mange søfugle. Mange fugle i det hele taget. Dejligt.Det nærmede sig tid til frokost.

En lille havn dukkede op - og af alle: Norrebro Hamn!

- Jamen jeg har altid syntes, at der manglede et eller andet på Nørrebro. Nu ved jeg hvad det er. En havn!

Men den ligger altså foreløbig i Skåne...
Norrebro Hamn
Foto: Af alle: Norrebro Hamn.

Videre efter frokosten en times tid endnu, inden vi i læ af enebuskene tager en lille puster og laver en kop kaffe.

Gröthögerna
Foto: Gröthögerna.
Jakkerne har været på hele tiden. Blæsten er lige imod os og solen er ikke nok fremme til at kompensere chillfaktoren.
Det er køligt, men lige her i læ er der lunt og rart.

Endnu en gang ændrer landskabet helt karakter. Her er nu blevet stenet som i en strandkant. Flade sten kaldet "Klappersten". Her ligger nogle høje lavet af de samme sten, 8 stk på rad og række. Det er Gröthögerna.

Vi nærmer os Torekov der også anes i det fjerne. Vi passerer langs med en golfbane, hvor flere er ude på hullerne - eller hvad det nu hedder. En rigtig campingplads - stor - med campingvogne og villatelte linet op, skal lige passeres inden lejrpladsen dukker op lidt længere henne ad stranden, gemt lidt inde i en lille skov.

Også en fin plads. Shelter og vand fra en hane lige ved - men ingen lokum! Et pænt stykke henad stranden ligger et toilet - aflåst... her mangler også en affaldsspand.

Fandt et godt sted til teltet, lige ved en lille bålplads. Her er læ.

Oversejlet, der drivende vådt var pakket i morges, fik lige en lufttørring inden det kom over teltet.

Så blev det kaffetid og pladsen tages bedre i øjesyn. Rart sted. Masser af træer og buske, masser af fugle. Havets brusen, blæsten i trætoppene og fuglesang! Det bliver nydt i fulde drag.
Campen ved Torekov
Foto: Campen ved Torekov.

Startede bål, der nu brænder godt - og luner. Aftensmaden stod Travellunch for, suppleret med en gang ris. Nemt og hurtigt - og smager dejligt.

Nød aftenen ved bålet. Solnedgangen over havet. Blæsten var taget en del af, men det blev hurtigt køligt, da mørket kom snigende.

En enkelt fugls klare, fantastiske triller vækkede os efter kort tids søvn. Det må være en Nattergal! Månen var kommet frem og lyste kraftigt gennem lidt svag dis. Håb for lidt bedre vejr?

Til top

Dag 3 og 4. Grytskäroprettet april 2002 - webmaster: erik petersen - opdateret: 10-01-2014