Du er her > Start > Sverige > Bjärehalvöen > Dag 3 og 4 Grytskär

Vandreture i Sverige. Skåneleden. Hiking på Kyst til kystleden.

Bjärehalvöen. Torekov - Grytskär

ca 17 km er distancen normalt, men vi kørte med bus det meste ad vejen...

Fra turdagbogen:
Tredie - og fjerde dag.
Fuglesang så det ville noget fra det første spæde morgenlys! Desværre var det igen blevet gråvejr. Ingen vind. Men sikke en gang fuglesang!

Kaffe, morgenmad og mere kaffe - det er nu godt at have rigeligt med vand. Et egern havde travlt op og ned ad træerne.

Vi havde snakket lidt om at tage en overligger dag, inden de 17 km til næste lejrplads. Ingen grund til at fare for hårdt frem første gang man er ude i år - og jeg var lidt smadret. Og hvad, her er jo rart - og fredfyldt ikke mindst.

- Så vi blev og nøjedes med en god slentretur ind til Torekov. Hyggelig lille by. - Det var eftermiddag, da vi var tilbage på campen. Lidt frokost og så bare nyde "fredheden".

Men den forsvandt desværre, da et hold mennesker dukkede op i minibus og lagde beslag på shelteret. 8 stk og kasser fyldt med mad. 4 mænd og 4 drenge. Ok at de okkuperede shelteret - men desværre, forsvandt også stilheden. Pædagoger og "problembørn". Er stødt på dem før.

Hva' nu? - Det var jo ik' lige det, vi havde lyst til... Kl var 14. Alt for sent at gå de 17 km til Grytskär... - Tog en hurtig beslutning. - Bus mod Vejbystrand!

Pakkede hurtigt sammen og gik ind til Torekov og tog bus 523, der bragte os til Vester Ljungby.
Herfra er der kun små 3 km til Lervik, nogle huse og en havn, og en lille kilometer i nordlig retning ad kysten til en - viste det sig - endog meget fin beliggende camp. Klokken var blevet 17.

Shelteret ligger inde i en klynge træer tæt ved stranden. Masser af plads. Lokum lige udenfor pladsen mod stranden. Et velholdt lokum - luxuriøst faktisk. Affaldsspand i nærheden.
Shelteret ved Gryteskär
Foto: Shelteret ved Gryteskär.

Gammel vandpumpe
Foto: Gammel vandpumpe.
Fandt en fin spot til teltet så tæt på stranden vi kunne komme.

Ved hegnet ind til en mark fandtes en rigtig gammel vandpumpe, men vandet var lidt gulligt.

Nogle småøer ligger et lille stykke ude i vandet. Yttre- og Inre Gryteskär. En konstant skræppen fra måger og andre søfugle.

Kl 18 dukkede solen frem og vi fik lige et par timer med lune til læsning og afslapning. Overliggerdag i morgen i stedet?

Aftensmad - Travellunch igen, med et par bagte kartofler bagt i gløderne fra vores bål. Igen ret så køligt, da solen forsvandt i en fantastisk solnedgang lidt i 21.

Vågnede igen ved Nattergalens sang. Det var klart måneskin.

Fantastisk solnedgang
Foto: Fantastisk solnedgang.

Fjerde dag

Forhåbningerne om at vågne til morgensol efter den flotte solnedgang og klare måneskinsnat led et knæk. Igen var der kommet skyer i løbet af natten. Og det var køligt.
Gryteskär
Foto: Gryteskär.
Kaffe, morgenmad og kaffe. Rådslagning. Vi er jo faktisk, hvor vi planlagde at slutte... Blev enige om at tage herfra i eftermiddag og hjem.

3-4 kilometers vandring ind til Vejbystrand, hvor der er 2 buslinier til Ängelholm.

Men først en god tur videre ud ad stranden mod nord - retning mod Torekov. Meget passende kom solen så småt frem.

Flot sceneri. Masser af fugleliv på vandet. Ænder, svaner, måger og flere andre. Store fugletræk på himlen. Gæs. På markerne harer og fasaner.

Solen forsvandt igen, skyerne trak sammen og det begyndte at lufte.

Tilbage og spise frokost.

Fik nydt den sidste "fredhed", der kun var blevet afbrudt af jetjagere, der lagde an til landing på Ängelholm flygplats længere mod syd.
Flot sceneri
Foto: Flot sceneri.

Pakke sammentid og så afsted tilbage mod Lervik. Sporet går langs med et sommerhus område det sidste stykke ind til Vejbystrand.

Fandt busstationen og var snart på vej til Ängelholm. Herfra var det så Pågatåget til Helsingborg, Scandlines til Helsingør, Kystbanen mod København og ved 20 tiden... Nørrebro!

Til topoprettet april 2002 - webmaster: erik petersen - opdateret: 10-01-2014