Du er her > Start > Trekking i Nepal > Nepal 2009 > Trekking planlægning

Nepal. Trekking i Annapurna regionen. Kali Gandaki trek.

Trekking planlægning.

I den indledende fase, havde vi haft helt åbne planer for vores trekking, men var enige om, at det skulle være et "tehus trek". Ikke noget med at sove i telt.
Vi blev derfor også hurtigt enige om, at det skulle være i området ved Annapurna, hvor der er flest tehuse/lodges på ruterne.

'Rundt om Annapurna', APC, Annapurna Cirquit, en legendarisk trekking på små 3 uger, var et emne, men vi var lidt nervøse for, at det var over vores formåen. At komme over passet ved Thorung La i næsten 5500 m er ikke at spøge med, slet ikke i vores alder.

'Kali Gandaki Trek' var også en mulighed, og måske på høje tid inden det trek er historie. Vi havde hørt, at der bygges en vej op gennem køften.

'ABC Trekket' op til Annapurna Base Camp? Ikke noget langt trek, men det kunne måske kombineres med den anden rute? - Vi besluttede os endeligt for det legendariske

Kali Gandaki Trek.
Efter nøje overvejelser. At trekke op gennem "Verdens dybeste kløft". Det burde være til at klare og måske snart sidste chance for at opleve det.

Fra Beni, via Tatopani, hvor vi nåede til i 2007, og Jomsom til Kagbeni i Mustang og videre op til den hellige by Muktinath, der ligger i 3750 m højde.

Efter en overligger dag i Muktinath, ville vi returnere ad samme rute, men dreje fra ved Tatopani og trekke over Ghorepani og Ghandruk, som vi også gjorde i 2007.
Nepal. De 3 hvide Nilgiri toppe ligger på stribe i horisonten [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. De 3 hvide Nilgiri toppe ligger på stribe i horisonten. Fra dag 3.

Muktinath er interessant i og med, at byen er hellig for både hinduer og buddhister, der valfarter til byens templer. Det kunne vi godt tænke os at opleve. Desuden tager byen imod de trekkere, der er på vej ned fra Thorung La, på deres tur rundt om Annapurna.

Nepal. Kathmandu. Fra haven i Kathmandu Guesthouse [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. Kathmandu. Fra haven i 'Kathmandu Guesthouse'.
Men hvad så?
Skulle vi drage af på egen hånd uden guide og/eller porter? Tog vi så ikke arbejdet fra nepaleserne?

Vi snakkede en del om for og imod. Rent praktisk kunne vi måske nok klare os uden en guide, men en porter til at slæbe vores grej var nok nødvendig, hvis vi selv skulle kunne gå distancen. Altså arbejde til nepaleserne.

En porterguide var også en mulighed, men vi besluttede os for både porter og guide.

Til alt det praktiske ville vi så også købe professionel assistance, og i Kathmandu er der mange der byder sig til. Også Jysk Rejsebureau, der faktisk holder til lige ved siden af Kathmandu Guesthouse, men det erfarede vi først efter, at vi havde købt.

'Gurkha Encounters' har en lille filial i Kathmandu Guest House og det blev dem, der sammensatte et trek over 14 dage efter vores ønske. Overnatning i tehuse/lodges, fuld pension, alle 3 måltider plus 3 kopper kaffe eller te om dagen.

Inklusiv guide og porter, alle forsikringer og tilladelser, taxi kørsel Pokhara-Beni og Nayapul-Pohara og touristbus frem og tilbage mellem Kathmandu og Pokhara. Det kostede os 4000 Dkr pr person. Det godt kunne være gjort billigere.

Vi kunne så lave individuelle aftaler med guide og porter, hvis vi ville forlænge trekket. Det blev dog slet ikke aktuelt at forlænge, men i stedet aktuelt at ændre på planerne undervejs. På grund af sygdom nåede vi nemlig aldrig til hverken Muktinath eller Ghandruk.

Men det er en anden historie, der begynder her Kali Gandaki start...

Til top


oprettet november 2009 - webmaster: erik petersen - opdateret: 26-04-2016