Du er her > Start > Trekking i Nepal > Nepal 2007

Vandring i Nepal. Fra trekking i Annapurna regionen 2007.

Nepal.

- Det var et længe næret ønske der gik i opfyldelse, da jeg, midt i oktober måned 2007, for første gang satte mine ben på nepalesisk jord.

Kathmandu Internationale lufthavn var mit første kaotiske møde med det, for mig, så legendariske land. Jeg og min vandrefælle skulle opholde os 17 dage i Nepal og på trek i Annapurna regionen, sammen med en gruppe mennesker vi ikke kendte. Forventninger var spændte og store. Nu stod jeg her så - i en kø i lufthavnen og fumlede med mine indrejsepapirer.
Nepal. Himalaya. Annapurna 1 og Annapurna South [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. Himalaya. Annapurna 1 og Annapurna South.

Efter en lidt besværlig procedure med udfyldelse af papirer og visa versa, blev vi endelig sluset gennem embedsmændenes små aflukker. Godkendt til Nepal. Namaste.

Nepal. Kathmandu [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. Kathmandu.
Jeg fik fat i min rygsæk og trådte ud på pladsen foran den lille lufthavnsbygning, til et kaotisk træf af mennesker, rejsende, fløjtende politibetjente og dyttende biler.

Og portere, dragere i massevis, der kappedes om at tage slæbet med rygsæk og tasker og lige præcis mente at vide, hvor jeg skulle hen og med hvilken bus og i øvrigt også kendte en guide til trekking?! - Og tog sig godt betalt. - Namaste. Velkommen til Nepal. Vi så os omkring for at finde vores guider og vores rejsefæller.

Tag på tur i ord og billeder.

Oplevelserne i Nepal har jeg valgt at formidle med, for det første, en dag til dag beskrivelse af selve trekket, der er illustreret med mange fotos, for det andet, er der indtryk, også i ord og billeder, fra Kathmandu og Pokhara.

Under trek ved Annapurna er der lidt om overvejelser og forberedelser, om økonomi, sygdomme og vaccinationer i forbindelse med turen. Der er også lidt om transport til Pokhara og Lumle her i Trekking start.
Nepal. Kathmandu. Slagter på arbejde på fortovet foran sin butik [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. Kathmandu. Slagter på arbejde på fortovet foran sin butik.

Hvis du ønsker inspiration, så er der altså mulighed for, ved hjælp af navigationen i venstre side, at bladre igennem turen i ord og billeder. Gider du ikke ordene, men alene billederne? Alle de små fotos kan åbnes i et større og ses som en billedserie. Klik på billedet så åbner et større og du kan nu navigere i billedserierne.

God fornøjelse og husk: Det er ment som inspiration, ikke som en guide.

Til topnovember 2007 - webmaster: erik petersen - opdateret: 26-04-2016