Du er her > Start > Italien > Toscana > Rejse og transport

Vandring og trekking i Italien. Toscana.

Rejse og transport.

Vi fløj med Sterling til Firenze og at det lige blev Firenze var ønsket om at besøge den kendte by, se lidt af Toscana på en vandretur og så billige fly billetter - tur / retur 1006 Kr pr. person alt incl. bestilt 3 mdr. før afrejsen.

Vi landede kl 9 om formiddagen i Aeroporto di Firenze, en lille lufthavn med kun 1 terminalbygning og kun 5-6 km fra byen. Der kører en shuttle bus fra lufthavnen til Stazione Maria Novella i centrum af Firenze. Det koster 4.50 Euro.

Vi havde hjemmefra fundet togforbindelser og tider fra Firenze til Castelnuovo di Garfagnana på www.diebahn.de og skulle videre kl 12.27 så vi havde et par timer, hvor vi daskede rundt i Firenze.

Billetten til Castelnuovo kostede 8.20 Euro pr. person og rejsen gik over Empoli og Lucca, med skifte i Pisa. En tur på 2½ time og ialt 150 km. Ud til kysten og ind i landet igen. En togtur uden problemer. 1 time til Pisa og 1½ det sidste stykke til Garfagnana i et bumletog.

Foto: Stazione Maria Novella.

Vi var på stationen i Castelnuovo kl 15 og var klar til at indtage byen. Men hvor ligger den? Lige udenfor stationsbygningen går vejen til højre, men lidt højere oppe går en større og trafikeret vej i begge retninger og der er en sti lige overfor der ad trapper fører derop? Der var ikke mange mennesker der stod af toget, men de få der gjorde var nu på vej til højre så vi fulgte trop og snart dukkede byen så op.


Foto: Stationen i Castelnuovo di Garfagnana.
Der kører mini busser fra Castelnuovo til de nærmeste byer, men ikke særlig tit og vi fandt ikke at kunne bruge dem til noget.

Turen fra Vagli Sotto, hvor trekket sluttede, og tilbage til Castelnuovo, var den eneste gang vi brugte de lokale busser.

I Firenze brugte vi til gengæld busserne meget. Byen er godt dækket ind med buslinier. Det lokale busselskab hedder Ataf.

Der er flere forskellige slags billetter, som bør købes inden man stiger på bussen. Ved køb i bussen er prisen 1,50 Euro, men ellers er prisen 1.20 Euro og billetten gælder 70 min. En 4 turs billet koster 4,50 Euro og gælder 70 min.

Retur rejsen fra Castelnuovo til Firenze foregik igen med tog. Denne gang med skifte i Lucca og turen var kun 123 km. Billetten var tilsvarende billigere og kostede 7.30 Euro pr person. Billetten blev trukket i en automat på stationen i Castelnuovo. Har man ikke lige penge får man en tilgodeseddel på restbeløbet, der uden problemer kan indløses på en større station.

Fra Firenze til lufthavnen med shuttle bus, der afgår fra en busstaion i kælder niveau lige overfor Stazione Maria Novella.

til top

oprettet september 2006 - webmaster: erik petersen - opdateret: 10-02-2013