Du er her > Start > Italien > Courmayeur > Camping

Vandring og trekking i Italien. Mont Blanc de Courmayeur. Camping.

Camping i Courmayeur.

Alle de campingpladser vi kunne finde på nettet og på diverse kort lå i en afstand af 5-6 km fra Courmayeur i hhv. Val Veny og Val Ferret og nogenlunde ens udstyret, priserne lidt forskellige - men ikke så meget, så vi kunne ligeså godt have valgt en af de andre.

Men vi valgte Camping Monte Bianco "La Sorgente", ganske enkelt fordi, det var den eneste, der svarede på vores henvendelse på e-mail.

Vi reserverede plads hjemmefra fordi vi var lidt i tvivl om, hvorvidt der kunne være tale om fuldt hus på de forskellige campings.

Der var nu god plads på alle 3 i Val Veny, også i weekenden, mens der så ud til at være en del flere gæster i på "Grande Jorasses" i Val Ferret.

Foto: Camping Monte Bianco "La Sorgente".

Camping Monte Bianco "La Sorgente" ligger ved foden af Mont Blanc, 5 km fra Courmayeur i Peuterey, Val Veny i 1500 meters højde. Og den ligger rigtig flot. 50 m fra vores telt rejser bjerget sig og der er udsigt op til Pointe Helbronner (3462 m), Rifugio Torino (3371 m) og kabelbanen.

Det var faktisk en dejlig campingplads og vi var glade for valget. Den passede perfekt til vores behov. En afslappet atmosfære prægede stedet. Mobilhomes er de eneste biler, der tillades på selve pladsen, alle andre må bruge parkeringspladserne, der findes på den lille vej, der går i en bue udenom.


Foto: Vaskehuset på Camping Monte Bianco.
Der er hytter rundt omkring i udkanten af pladsen, og nogle få mindre campingvogne, der kan lejes. Desuden er der et lille dormitorie i en hytte ved receptionen, hvor der er plads til 4 i hver af de 2 rum. De bruges af mange vandrefolk der er på TMB og vi brugte det den sidste nat.

Der er 3 bygninger med toiletter og bad i fin orden og stand fordelt på pladsen og et vaskehus i midten.

Der er et rimeligt velassorteret minimarked med bla. salg af brød, der dog skal bestilles dagen i forvejen. I forlængelse af minimarkedet er en bar med TV og internet (langsomt) og der er mulighed for at sidde ude. Mulighed for at grille under halvtag, hvor der også er bænke og borde.

Der findes en madordning "Tavola Calda", hvor der hver dag tilbydes frokost og aftensmad til rimelige priser. Skal dog bestilles inden 11.30 og 18.30 og for aftensmadens vedkommende er den klar kl 19.30. Maden er helt fin.

Der er en børnelegeplads, tramboliner og et mindre svømmebasin. Kun 600 m til gode busforbindelser ved broen og landevejen.

Priser og mere info:
Tjek den officielle hjemmeside for Camping Monte Bianco "La Sorgente".

Foto: Bar og minimarked på Camping Monte Bianco.

til top

oprettet juli 2006 - webmaster: erik petersen - opdateret: 28-01-2016