Om sitet
Du er her > Start > Om sitet

Inspiration til vandreture, trekking og hiking.

Om sitet.

erikpetersen.dk - inspiration til vandreture
er et privat site, et såkaldt 'ikke kommercielt site'. Det drives udelukkende af egen lyst og egne midler. De få reklamer du støder på, er fra partnere og link udveksling. Noget for noget.

Formål? - At inspirere.
Vandreturene der beskrives her på siderne, er alle nogen jeg selv har vandret på et tidspunkt. De ældste blev vandret i 1997, så beskrivelsen af de ture er selvfølgelig ikke 'up to date'.
Turene, stierne, er der sikkert stadigvæk og hvis man bliver inspireret, hvilket er den grundlæggende idé bag sitet, så må man søge opdaterede oplysninger andetsteds. Og at søge oplysninger om de forskellige steder, er blevet en hel del lettere end i 97, skulle jeg hilse at sige.

Redigeringer og opdateringer.
Undervejs i processen med dette site er ældre beskrivelser og informationer også ændret for at skabe overblik. Et resultat af, at jeg ofte har manglet netop dét, når jeg har afsøgt forskellige sites for at finde nye ture. Hvor lang er turen egentlig? Hvor svær? Er den skiltet? Hvornår er det skrevet? Er det opdateret for nylig? - Spørgsmål, der ikke altid ses svar på uden at læse/skimme hele teksten.

Nederst på alle siderne kan man orientere sig om dato for sidste opdatering og oprettelse/redigeret/vandret.

Ikke en guide.
Trods informationer og turbeskrivelser kan vandreturene ikke bruges som en guide. De er udelukkende skrevet som appetitvækkere, inspiration. Jeg prøver efter bedste evne, at beskrive turene som jeg oplever dem. Det er min turdagbog jeg deler. Den del der tåler offentlighed...

Jeg skriver også lidt om nogle af de flere muligheder, de forskellige steder byder på, om vores baser, om byer og om overnatning og transport. Jeg garanterer ikke for facts, men prøver at være nøjagtig med oplysningerne.

Smartphone udgaven
eller 'udgaven for mindre håndholdte' skulle jeg måske skrive, er et nyt tiltag, fordi hjemmesiden er mig irriterende dårlig på de små skærme. Det er imidlertid ikke så enkelt at lave et billigt layout, der passer til de mange forskellige enheder. Jeg måtte indgå en del kompromiser.

Det er en kæmpe opgave at omsætte sitet, så ikke alle sider er tilgængelig endnu. Der bygges på undervejs...

Teknisk og visuelt, har jeg måttet indføre nogle menu sider og 'trykknapper' på mobiludgaven for at få det hele til at hænge sammen og fungere, men ellers er alt indhold det samme, som på den store hjemmeside.

Grønne knapper er alle interne links, safe and secure. Gule knapper er eksterne links. Gult indikerer at du forlader erikpetersen.dk... Dette er gjort for at skabe et hurtigt overblik og for at undgå hyperlinks i teksten, der utilsigtet sender én til en anden webadresse.
Mobiversionen
Foto: Håndholdt ~ inspiration til vandreture.

Samtidig er alle fotos (undtagen forstørrelser) og al grafik på de pågældene sider blevet slanket og fylder nu ikke engang det halve. Det betyder hurtigere download - også på data net. Da det er de samme fotos, der bliver brugt i begge versioner, kommer det også den almindelige hjemmeside til gode.

Det er ikke alle browsere der viser siden, som den var tænkt, men brugere af iPhones gør, og det er hovedparten. Personligt bruger jeg Chrome på min android og tester på Opera-mini. Begge er ok. De fleste browsere kan desuden indstilles mere personligt og ændrer måske dermed udseendet på sitet.

Mere om mobilsitet her: Bag facaden.

Se også: Vigtigt før turen.

Til top


Marts 2001 - webmaster: erik petersen - opdateret: 08-02-2015