Du er her > vandreture start > Udstyr > Solenergi til smartphonen

Inspiration til vandreture, trekking og hiking.

Solenergi til smartphonen.

Den bruger så pokkers meget strøm, smartphonen. Ikke så smart... hvis man er på vandring over flere dage, hvor opladning kan være besværlig eller måske helt umulig at komme til.

For at være sikker på at kunne kommunikere med omverden, hvis nødvendigt, overvejede jeg at medbringe en 'ren' telefon, der ikke bruger tilnærmelsesvis så meget strøm.

Men... Den er jo nærmest blevet uundværlig, smartphonen.
SolarMonkey på Aarn
Foto: SolarMonkey på Aarn.

En solcelle oplader må være sagen, med al den sol vi har. Eller en Powerbank? Der er mange muligheder, men jeg ville have noget enkelt, der ved solens hjælp og uden omveje kunne lade mobi op - og som ikke kostede en herregård.

Valget faldt på Powertraveller SolarMonkey Adventure solcelle oplader. Den kostede godt 800 kr incl. forsendelse. Det er vist en middelklasse vare og ditto pris, for der kan købes billigere og dyrere, med større eller mindre kapacitet og ydeevne.

Selvom den ikke har været på tur endnu, så er den blevet flittigt brugt og ser ud til at virke efter hensigten.

SolarMonkey på Aarn
Foto: SolarMonkey på Aarn.
Efter den første opladning, som passede fint med de opgivne ca 12 timer i fuld sol, tager det nu omkring 6-7 timer at oplade enheden.

Den fylder smartphonen fra 15- til 100% på 3-4 timer og det synes jeg er tilfredstillende.

På tur kan jeg selvfølgelig ikke regne med, at opladningen går lige hurtigt, da det selvsagt kan være problematisk at holde den vendt mod solen hele tiden.

Jeg har konstateret, at den også oplader selv ved svag belysning, men hvor meget kan jeg ikke se. Det eneste man kan 'aflæse' på det lille display er, hvorvidt den lader (rødt lys) og om den er klar (grønt lys).

Den forøger den samlede vægt på turene med ca 380 g (producenten skriver 265 g, men det er for selve enheden uden cover og dimser), men det er formentlig det værd. Alene at slippe for lettere stress når mobi er ved at tørre ud og der er langt til strøm...

De tekniske detaljer:
  • Input: sol-og DC 5V 600mA
  • Output: USB port: 5v 700mA
  • Internt batteri: Lithium-ion polymer
  • Energi: 9.2WH
  • Static Power Affald: <50uA
  • Internt batteri beskyttelse spænding: 3.3v og inddrivelse spænding på 3.7V, når tilsluttet enhed
  • Solfanger komposit: polysilicium
  • Vægt: 265g (enhed kun)
  • Mål: 170 x 96 x 22.75mm med 2mm sikkerhed mellem solpaneler

Den kan købes flere forskellige steder, både i fysiske butikker og på nettet og til forskellige priser, men i snit omkring 600 til 800 kr. Lige p.t. er den billigst hos trekkinn.com, der er autoriseret forhandler.

Powertraveller SolarMonkey Adventure er bl.a. anmeldt på Grejguide.dk for 2 år siden Læs anmeldelsen her...

til top




oprettet september 2014 - webmaster: erik petersen - opdateret: 11-09-2014