Inspiration til udstyr og gear til vandreture, trekking, hiking og friluftsliv.
.................................................................................................................................
Test af Aarn Marathon Magic 33 rygsæk.
Jeg havde lejlighed til at teste en noget anderledes type rygsæk på min vandretur i Nepal. Havde ikke hørt om den på forhånd og ej heller til den nytænkning, der ligger til grund for udviklingen, men syntes at omtalen så meget spændende ud og besluttede at "lægge ryg" til og teste 'FlowMo Bodypacks' princippet for at se om der var lidt 'magic' over rygsækken.


Foto: Aarn Marathon Magic.
Man har, kort fortalt, skabt en type af rygsække, hvor tyngdepunktet af lasten matcher tyngdepunktet af kroppen, så holdning og balance forbliver uforandret trods last.

Rygsækken med frontlommerne flyder med ens bevægelser, hvilket giver minimalt tryk på skuldrene, den tilpasser sig kroppen og sidder godt.

Den ser gedigen ud i syninger og bespændinger - og vejer næsten intet - faktisk kun 785 g. Den er lavet af Cordura- og ripstop nylon.

Da jeg først fik armene ind de rigtige steder, svøbte den sig pænt om kroppen. Princippet med de 2 lommer foran virkede nærmest, som var det en vest man tog på. Klik klik. Så sad den der.

Jeg havde på turen kun lastet omkring 5-7 kg, med en god fordeling, men kunne godt have fyldt mere i. Havde placeret mit halv tunge fotogrej med tilbehør i de to frontlommer og det var et klart plus. Grejet var let at komme til og gav en god vægt fordeling.

Foto: Aarn Marathon Magic med de to front lommer.

Selvsamme frontommer var dog lidt besværlige når rygsækken ikke lige sad på ryggen. Når jeg stillede rygsækken fra mig, skulle lommerne placeres oprejst med støtte for at undgå, at noget kunne falde ud fra sidenettene eller, at lommerne blev trådt på.

De to, tomme, lommer kan spændes omvendt fast og rygsækken kan sagtens bruges som håndbagage i fly.


Foto: Aarn Marathon Magic set bagfra.
En glimrende rygsæk, som især gjorde sig til ude i terrænet. Om den ligefrem er 'magic' er så meget sagt, men princippet virkede fint og jeg havde ikke ondt i skuldre, som jeg ellers ofte har.

De mange justeringsmuligheder var lidt drilske i starten, men kom til at fungere rigtig godt.

Rygsækken er toploadet og det er jo smag og behag om man kan lide det eller ej.

Den ene af lommerne havde dog en mindre fabrikationsfejl, som voldte irritation og tog tid at lokalisere og rette. Den ene af plasticbuerne, som spænder lommen ud, sad ikke ordentligt lejret og stak ud af lommen og ind i brystet.

På trods af den uheldige detalje med den ene lomme tør jeg godt anbefale Aarn Marathon Magic 33 og den bliver helt sikkert en del af mit faste udstyr.
Prisen er 899 Kr.

Læs mere og køb den hos outlandia.dk.
Læs meget mere her (på engelsk) om Aarn Marathon Magic fra Aotearoa-New Zealand.

Til top

marts 2001 ©copyright: erikpetersen.dk - webmaster: erik petersen - opdateret: 22-12-2009