Du er her > vandreture start > Danmark > Langdistance vandreruter
Inspiration til vandreture, trekking, hiking og friluftsliv.

6 marts 2007
Langdistance vandreruter i Danmark.
Landets størrelse sætter selvfølgelig sine begrænsninger for sådanne, men man skulle jo nok mene, at der burde kunne etableres nogle gode lange stræk og indenfor de senere år er der faktisk sat flere gode projekter i gang, der efterhånden gør en lang sammenhængende vandretur med overnatninger mulig.

Nordsøvandreruten
The North Sea Trail er et sådant nyt tiltag, der fortjener opmærksomhed.
Det er et EU projekt, der udvikles af NAVE NORTRAIL - Nordsøen Rundt.
Nordsøvandrerutens officielle logo
Nordsøvandrerutens officielle logo.

Målet er at lave et sammenhængende net af vandreruter langs hele Nordsø kysten. Indtil videre rækker det til ca 6000 km og strækker sig fra Skotland ned langs den engelske østkyst, videre til Holland og Tyskland, og op langs den jyske vestkyst til Skagen. Her kan der så springes til Norge og vandres op langs vestkysten helt til Bergen.

Mærkværdigvis fortsætter ruten fra Skagen og ned langs den danske østkyst til Ebeltoft, selvom det ikke just er Nordsøen der bølger i de indre danske farvande.

Men heldigt for det, for ruten fortsætter på Sjælland. Fra Sjællands Odde fortsætter ruten ned langs vestkysten til sydspidsen, drejer op mod Stevns, hvor den så slutter. Tråden tages op igen i Sverige, hvor ruten går nordpå ad Skåneleden, videre af Hallandsleden og Vestkustleden helt til den norske grænse.

Den officielle hjemmeside North Sea Trail er under udbygning og findes på dansk, hollandsk, engelsk, tysk, svensk og norsk, men lader en del tilbage at ønske. Det danske er mere norsk - men det går vel an indtil videre.

Sjællandsleden er den sjællandske del af Nordsøvandreturen. På den tilhørende hjemmeside sjaellandsleden.dk er det muligt at planlægge sine ture ved hjælp af et interaktive kort. Der kan også købes trykte kort gennem hjemmesiden. Der er 4 ialt i størrelsesforholdet 1:50.000 til 50 kr pr stk.

Hver etape er på 5–20 km, de fleste dog på 8-15 km og ruten er skiltet med Nordsøvandrerutens logo. Tæt på hver etapestart findes telt- eller campingplads, ofte med shelter.

NAVE-NORTRAIL har også en offficiel hjemmeside med opdateret projekt information.

tilbage | til top
marts 2007 ©copyright: erikpetersen.dk 2001 - webmaster: erik petersen - opdateret: 05-10-2012

Valid CSS!