Du er her > start > Andet relateret > Vandreture og gåture

Inspiration til vandreture, trekking, hiking.

Vandreture og gåture.
Når man nu ikke ligefrem står foran en rejse ud i verden og en længere periode med vandreture, så er det godt at have natur i nærheden, så man i det mindste kan tage sig nogle gode gåture.

Jeg har den skønneste natur kun 5-10 minutters gang fra mit bosted, så når trangen til frisk luft og vidder kommer over mig, går jeg bare en lille tur.

Det kræver ikke planlægning og pakning, det er sådan set bare at gå.
Fra den nære omegn. Ishøj i oktober Foto: Fra den nære omegn. Ishøj i oktober.

Som udflytter fra Nørrebro, hvor Fælledparken og Assistens Kirkegård gjorde det ud for naturen, er det som et slaraffenland, hvor man bare kan tage for sig:

Strandparken. Køge Bugt. Gå langs stranden i vandkanten, i klitrækken bagved eller bare sidde og kigge ud over vandet. Sommer eller vinter. I al slags vejr.

Ishøjen ved Ishøj sø en dag i november Foto: Ishøjen ved Ishøj sø en dag i november. Ishøj sø og 4 små knolde, der udgør Ishøjen, meget tæt på, og Ishøj Dyrepark og Hedeland lidt længere væk. Køer, får og heste. Masser af natur og fine sti systemer. Let at gå til...

Men der er selvfølgelig en slange i paradiset. På gå-, trave- og cykelture i omegnen, har man pragtfuld natur og ro til øjnene, men ikke helt til ørerne. Motorvejene, der gennemskærer vestegnen, er hørbare de fleste steder, alt efter vindretning.

Heller ikke på gåture langs stranden bliver civilisationens lyde helt filtreret fra. Igen afhængig af vindretning er der startende og landende fly i Kastrup, der tager turen henover Køge Bugt. Såe...

Det kan dog ikke ændre på det samlede indtryk, som er absolut positivt. Gåture og det "grønne drys" gør trods alt godt i dagligdagen. Det er et privilegie, at have de muligheder, kun "et stenkast" fra hoveddøren.

Jeg tror jeg går en tur...

Savannen? Skotske højland? Ishøj Dyrepark en dag i november Foto: Savannen? Skotske højland? Ishøj Dyrepark en dag i november.

til top


oprettet november 2011 - webmaster: erik petersen - opdateret: 08-11-2011