Du er her > Start > Andet relateret > Kreta vandringer i starten af april

Inspiration til vandreture, trekking, hiking.

Kreta vandringer i starten af april.

Planer er til for at kunne ændres - og det blev de så allerede fra starten. Faktisk var der ikke mange af de oprindelige, der blev realiseret overhovedet.

Kreta er altid et ophold værd for undertegnede, og var det bestemt også denne gang, men for mine gode planer var det lidt for tidligt på året.

Der blev ikke noget trek fra Paleochora til Chora Sfakion på sydkysten. Jeg havde haft tænkt at vandre ad rute E4 og overnatte i Sougia, Agia Roumeli og Loutro undervejs, men det var ikke muligt for mig at gennemføre.
Stranden ved campingpladsen lidt øst for Paleochora Foto: Stranden ved campingpladsen lidt øst for Paleochora.

Jeg må konstatere, at jeg er blevet for gammel til at slæbe på alt det grej som, årstiden taget i betragtning, kræves til sådan en tur. Det kølige fugtige vejr bed i det skadede krageben og heller ikke knæene magtede belastningen.

Kato Stalos i sol. Theodori øen indhyllet i mørke skyer Foto: Kato Stalos i sol. Theódori øen indhyllet i mørke skyer. I det hele taget var netop årstiden en hindring på mange måder. Vejret var generelt ustadigt under hele opholdet og især temperaturerne spillede både kretanerne og undertegnede et puds.

Med gennemsnitlig 14-16 grader om dagen i skyggen, og helt ned til 10 grader om natten, var det jo ligefør vi kunne gøre det lige så godt her i Danmark. Der var dog også dage, hvor den nærmede sig 18-20 grader i dagtimerne, men når mørket faldt på blev det bitterlig køligt igen.

Sol var der heldigvis en del af og så var det jo absolut ganske dejligt og varmt - og farligt for de få, men blege turister, der tog strandene i brug. Solen var meget hård. Jeg var glad for min hat.

Regn fik jeg, også 'Gadaffi regn', men heldigvis kun i mindre mængder. Rigelig med blæst til gengæld og et par dage, hvor det tangerede ren storm.

Det var for tidligt på sæsonen. Færgerne på sydkysten sejlede heller ikke endnu og gav således ikke mulighed for at komme fra by til by ad vandvejen og bustiderne så ud til at være tilpasset færge trafikken, for der var ikke mange afgange at vælge imellem til sydkyst byerne.

En forespørgsel på det lokale agentur i Paleochora for færgesejladsen gav heller ikke ligefrem 'vind i sejlene': - "Måske får vi besked i næste uge, men der sejles nok først til Påske!"

Jeg blev i Paleochora en uge. Det er et dejligt sted at hænge ud. Jeg var indlogeret på et ganske rart lille sted, der hedder 'Anonymous Homestay' og man spiser jo også godt i Paleochora, så det er bestemt et dejligt sted at blive hængende.

Ikke alle tavernaer og restauranter havde åbent endnu, men de der havde, kræsede for deres få gæster med gasvarmere udenfor og ild i pejsen indendøre.

De der ikke havde åbent havde travlt. Overalt blev der malet, hamret og banket for at gøre restauranter og caféer klar.

Jeg var ude at gå de fleste af dagene, men egentlig vandring blev det ikke rigtig til, bortset fra et par af de gamle vandreture, som jeg nu kan opdatere med lidt nye informationer.

Galaxy Restaurant på havnefronten i Paleochora. Kan absolut anbefales Foto: Galaxy Restaurant på havnefronten i Paleochora. Kan absolut anbefales.

Fra Paleochora tog jeg til Nopigia, der ligger ca 6 km øst for Kissamos ved foden af Rodopou halvøen. Jeg havde lejet et telt på Nopigia Camping, hvor det var planen at tilbringe nogle dage.

Det gik bare slet ikke. Hvis man ikke har hjul til rådighed, to, fire eller flere, bør man have proviant med og det havde jeg ikke. Camping pladsen var kun åben for selve camperingen, og ingen taverna og ingen minimarked. Efter en enkelt overnatning drog jeg videre mod Chania.

Forsøgte at finde et værelse i selve Chania, men synes det var for dyrt uden køkken adgang. Så Camping Hania i Agia Apostolis blev atter en gang min base. Jeg lejede mig et 'mobilhome', som jeg kender fra børn og børnebørnsferierne, og det var helt fint. Fra camping pladsen er der ikke langt til masser af oplevelser.

I Chania handlede det dog også om at pleje de sociale kontakter, men jeg fik både gået og vandret og fik også et par nye vandreture ind på programmet. Turene foregik i baglandet bag Stalos og den ene med Agia søen som mål. Mere om turene på et senere tidspunkt.

Om føje tid vil der også komme opdateringer om overnatning, mad og transport.

til top

oprettet april 2011 - webmaster: erik petersen - opdateret: 22-04-2011