Du er her > vandreture start > Kreta vandring til april
Marts 2011
Kreta vandring til april.
Jeg er ved at planlægge en tur til Kreta i næste måned. Det er tanken at vandre nogle helt nye ture, men også at få opdateret nogle af de ældre.

Jeg vil gerne trekke hele strækningen fra Paleochora til Chora Sfakion på sydkysten. En del af den europæiske langdistance rute E4 og kræver nok overnatning i både Sougia, Agia Roumeli og Loutro undervejs, så det ikke bliver for hårdt.
Paleochora til Chora Sfakion på sydkysten. En del af den europæiske langdistance rute E4 Foto: Paleochora til Chora Sfakion. En del af den europæiske langdistance rute E4.
fortsat...
Jeg havde oprindelig tænkt at tage mit telt med, men der er ingen campingpladser de steder og så må jeg alligevel overnatte på hotel eller hostal, og med tanke på det ustabile forårsvejr vi før har oplevet i april, så er teltet blevet droppet.

Jeg kommer nu nok til at sove i telt alligevel. I den første uge satser jeg på at leje et telt på Camping Nopigia, der ligger i Nopigia vest for foden af Rodoupou halvøen.

Der er nogle spændende vandreture i nærheden af Kissamos/Kastelli, som jeg godt kunne tænke mig at vandre, så jeg kan sagtens bruge en lille uge på dem. Jeg regner også med at bruge noget af tiden på Rodoupou halvøens vandreture.

Tavernaen ved Camping Paleochora Foto:Tavernaen ved Camping Paleochora. Derefter er det så tanken at styre mod sydkysten og Paleochora.

Her plejer vi at bo på camping pladsen lige øst for byen, men det kan så ikke lade sig gøre denne gang.

Jeg må finde anden overnatning og det burde ikke blive svært. Der er masser af overnatning i byen og meget kan bookes over nettet. Et problem kan dog være, at ikke alle har åbent endnu.

Det bliver så ikke et længere ophold, måske et par dage, men så ellers videre ad E4 langs med kysten.

I Loutro har jeg tænkt mig at blive nogle dage. Jeg vil gerne besøge Anopolis og landsbyen Livaniana, som ligger på plateauet ovenover Loutro.

Jeg kunne også tænke mig at kunne vandre gennem Aradena kløften. Det er hidtil ikke lykkedes pga dårligt vejr.

I det hele taget må jeg tage mine planer med et gran salt, for netop vejret skal helst spille med.

Fra Loutro er der ikke så langt at vandre til Sfakia eller Chora Sfakion, som den vist rettelig hedder. Herfra er det så bus tilbage mod Chania. Hvor mange dage der så er tilbage må tiden vise.

Følg eventuelt med på >>> Eriks blog
og eller >>> på facebook,
hvor jeg vil forsøge at opdatere turen undervejs.

tilbage | til top


oprettet marts 2011 - webmaster: erik petersen - opdateret: 25-03-2011