Du er her > Start > Trekking i Nepal > Overnatning Pokhara

Vandring i Nepal. Trekking i Annapurna regionen.

Overnatning i Pokhara.

Allerede da vi var ved at stige ud af bussen fra Kathmandu blev vi nærmest overfaldet med tilbud om taxi, hotel og overnatning. Og jeg mener overfaldet. Der opstod nærmest tumult for at komme til med tilbud om taxi og hotel. - Jeg tror ikke, at man skal være nervøs, hvis man kommer til Pokhara og ikke har et hotel på forhånd...

Taxi chaufføren, der kørte os fra busstationen til det allerede, via internettet, bestilte hotel Lake View Resort, var selv medejer af et hotel og havde også givet sit tilbud.

Vi mødte ham igen tilfældigt dagen efter ude foran hans hotel. Vi havde gået en tur fra 'Lake View Resort' i den sydlige ende af Lake Side til den nordlige, hvor det ikke er så turistet.

Han viste os glad indenfor i sit hotel og gav et tilbud til dagene efter vores trekking. Det virkede som et rigtig rart sted, afslappet stemning og en del billigere end 'Lake View Resort'. Vi slog til med det samme og bookede et dobbelt værelse til efter trekking turen.

Hotel Tropicana.
Selvom vi ankom en dag før end beregnet efter trekket var det "no problem my friend". Vi fik så ikke lige det værelse, han havde tiltænkt os, men det var os lige meget.

Vi fik et triple værelse for et dobbelt værelses pris, hvilket der vel ikke kan klages over. Et ganske udmærket værelse med tv og udgang til en lille, smal overdækket balkon. Der var bad og toilet og koldt og varmt vand. Rent og pænt.
Nepal. Hotel Tropicana. Lake Side Phokara [Klik for et større billede]
Foto: Hotel Tropicana. Lake Side Phokara.

Nepal.  Lake Side Phokara. Vores værelse på Hotel Tropicana [Klik for et større billede]
Foto: Lake Side Phokara. Vores værelse på Hotel Tropicana.
I receptionen var det muligt at tanke drikkevand mod en mindre betaling, for at slippe for alle plastikflaskerne.

Hotellet formidler, foruden taxi, også trekking, paragliding, padling, Jungle Safari i Chitwan Nationalpark, busbilletter, flybilletter og - you name it! - ? Ja, også det. "Relax at the Hotel Tropicana my friends."

Vi købte vores 4 dages Jungle Safari gennem Tropicana og fik det noget billigere. Rabat for hotellets gæster.

Lige overfor hotellet ligger 'Landing Zone', som både er et paraglide foretagende og en restaurant, og bagved bygningen ud mod søen, en landingszone for paragliderne. Det store, flade stykke søbred tager imod mange landinger i løbet af en dag.

Skråt overfor ligger en rigtig hyggelig, ganske lille familiedrevet café eller restaurant, med en lille have. Her drak vi ofte kaffe. De har mange stamkunder blandt paragliderne og deres "hang outs". Der går let lidt hippie i det, hvis man er for længe i Pokhara tror jeg.
Nepal. Lake Side Phokara. Udsigt til Landing Zone fra tagterrassen på Hotel Tropicana [Klik for et større billede]
Foto: Lake Side Phokara. Udsigt til 'Landing Zone' fra tagterrassen på Hotel Tropicana.

Vi betalte 7920 Npr for 12 nætter, 660 Npr pr nat. Det svarer til henholdsvis ca 633 Dkr og altså 53 Dkr pr nat i tidens valuta priser [januar 2011], som stadig er meget lig 2009.

Til top


Lake View Resort
hører til den lidt dyrere klasse af hoteller på Lake Side og hævder at være et af de ældste i Pokhara.

Det spreder sig over et større areal og flere bygninger. Der er palmer, frodig grønne buske og masser af eksotiske blomster.

Der er en stor restaurant, det meste af den under himlens tag, med god betjening og rigtig god mad.
Nepal. Indgangen til Lake View Resort i Pokhara [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. Indgangen til Lake View Resort i Pokhara.

Nepal. Lake View Resort i Pokhara. Vores værelse i de 2 første nætter [Klik for et større billede]
Foto: Nepal. Lake View Resort i Pokhara. Vores værelse i de 2 første nætter.
Der er nepalesisk folklore, dance show-night hver aften. Ganske underholdende - den første aften. Hotellet er også formidler af udflugter, trekking ture osv.

Det dobbeltværelse vi beboede i 2 nætter var af udmærket standard, men ikke specielt praktisk indrettet. TV apparatet hang lige indenfor døren og indbød til at løbe panden ind i på vej ind og ud. Nå skidt, ikke noget problem.

Bad med koldt og varmt vand, og rent og pænt. Fin stor terrasse.

Vi betalte 44 US$ for 2 nætter, 3180 Npr, hvilket med tidens kurs [januar 2011] svarer til 254 Dkr. Det er lidt højere end i 2009.

Her havde vi kunnet bo kun 4 nætter, til den pris vi gav for 12 på Hotel Tropicana. Stof til eftertanke for så stor forskel var der ikke på de to steder, hvis man ser på det væsentlige: Værelset. Faktisk ingen.

Forskellen var omgivelserne. Flot restaurant, men dem er der altså rigtig mange af i Pokhara. En flot have med masser af grønt og blomster, kan ikke gøre forskellen ved mit valg. Mange tjenere, rengøringsfolk, gartnere og ikke mindst 'managere' og den gurkhakniv bevæbnede vagt, heller ikke.

Læs mere om Lake View Resort på den officielle side [Åbner i nyt vindue].

Til topoprettet november 2009 - webmaster: erik petersen - opdateret: 22-11-2010