Du er her > Start > Spanien > Sierra Nevada > Trevélez

Vandring i Spanien. Vandreture i Sierra Nevada. La Alpujarra.

Trevélez.

Den næsthøjest beliggende by i Spanien. 1486 meter over havets overflade, og i selve hjertet af Sierra Nevada bjergene, La Alpujarra, La Taha ved floden Rio Trevelez.

Der bor ca 900 mennesker i byen, der ligger i 3 nivauer. Nedre del (Barrio Bajo), midterste del (Barrio Medio) og øverste del (Barrio Alto).

Der er 200 højdemeter fra nederste del af byen til den øverste...
Trevélez
Foto: Velkommen til Trevelez.

Trevélez
Foto: Trevelez set lidt fra oven.
Hele Alpujarra området, men især Trevélez, er kendt for sine lufttørrede skinker. De berømte 'Serrano' skinker hænger til tørre overalt. Det tørre, kølige klima og højden giver optimale vilkår for opbevaring.

Der er flere store skinke foretagender i Trevélez, hvor skinkerne hænger til tørring i store rum, men også i restauranter og butikker hænger de og spreder en sødlig lugt - og så skæres der lige en luns til en bid brød.

Camping Trevélez.
Campingpladsen ligger ca 1 km syd for byen. Det er Spaniens højest beliggende campingplads 1550 meter over havets overflade. Pladsen har åbent året rundt.

Den ligger i 3 niveauer mellem fyrretræer og popler. Har gode teltpladser og udmærkede sanitære forhold, bruser med varmt vand og vaskemaskine. Der er bar-restaurant og et lille supermarked i tilknytning til receptionen, hvor der er også er sikkerhedsbokse.
Camping Trevélez
Foto: Camping Trevélez.

Læs meget mere (der er sket en del siden dette blev skrevet) på den officielle hjemmeside: Camping Trevélez.

Herunder de vandreture vi fik ud af det, mens vi havde campingpladsen som base:

Langs med Rio Trevélez til El Horcajo og tilbage igen.
En blød start. En tur uden strabadser. Man går langs flodlejet der er bredt i starten. Frodigt. Smukt. Også en våd tur. Stien er flere steder nærmest en lille rivende strøm. Ca 8 km senere ved El Horcajo deler sporet sig øst/vest. Østsporet drejer kort efter igen mod nord, og Cerro de Trevélez 2877 m.o.h. nåes efter 4-5 km.
Der ligger en hytte 'Refugio Postero Alto' yderligere ca 4 km mod nord. Vestsporet deler sig igen efter 1 km osv. osv. - Trevélez - El Horcajo

Turen til Juviles er på 8 km og følger lang distance ruten Gr7, Europastien E4, mod syd på Loma de Juviles i 17-1800 meters højde, inden den drejer øst mod byen Juviles i 1255 meters højde. Jamen det er en rigtig dejlig tur. En fantastisk udsigt over Trevélez kløften og de store bjerge mod vest. - Trevélez - Juviles

På vestsiden af Trevélez kløften, også mod syd, fortsætter sporet Gr7 til byen Busquistar. En tur på små 10 km. Lækker varieret tur, med udsigt til de høje bjerge og til Trevélez kløften. Den kan godt være lidt sej især den modsatte vej. På den anden side af kløften kan man se sporet der fører til Juviles. - Trevélez - Busquistar

Og så er der jo Mulhacén. Det højeste bjerg på den Iberiske halvø med sine 3482 m.o.h.
Fra den øverste del af byen Trevélez kravler et spor de lidt over 1200 m op til Mirador de Trevélez i 2700 meters højde over en strækning på ca 3 km. Pust, pust... Herfra er der yderligere 4-5 km´s vandring de sidste 780 m opad til toppen. - Mulhacén

Til top

oprettet september 2002 - webmaster: erik petersen - opdateret: 11-12-2012