Du er her > Start > Polen > Zakopane > Zakopane vinter

Vintertur i Polen. Tatra bjergene.

Zakopane vinter.

Byen kaldes "Polens vinter hovedstad" og om vinteren er Tatra bjergene da også et meget populært skiområde for især polakker, men også for en del danskere, og Zakopane er ikke mindst en populær "afterskiing" by.

Der er masser af restauranter og barer omkring hovedstrøget, gågaden Ulica Krupówki, hvor man kan sidde og nyde en varm øl med honning, udenfor med tæpper eller indenfor foran pejsen, til gunstige priser - i alfald for os danskere.
Zakopane hovedstrøget Ulica Krupówki Foto: Vintertur på Zakopane hovedstrøget Ulica Krupówki.

Vintertur på Zakopane hovedstrøget Foto: Vintertur på Zakopane hovedstrøget Ulica Krupówki. Jeg står ikke på ski og kan ikke udtale mig af erfaring om Tatra som skisportsted, men selvom det måske ikke når standarden, som på de populære steder i alperne, så er de i alfald kommet efter det de seneste år med modernisering af lifte.

Men de har et konkurrence parameter i Zakopane, som de ikke kan matche i alperne, og det er priserne. Ikke kun på lifte osv. men også på overnatning og bespisning.

Med de ofte gunstige kurser på Zlt (PLN) kan de danske sparepenge række en del længere i Zakopane og Tatra bjergene end i alperne.

Hvis du ønsker at vide mere om Zakopane, vinter og sommer, så er hjemmesiden Discover Zakopane absolut værd at besøge. Den er lavet af beboere i Zakopane med mange nyttige informationer. Der findes alt om overnatning, lufthavnstransfers, aktiviteter i Tatra og skiområder m.m. Den holder dig opdateret om mangt og meget og er også tilgængelig på facebook. Den er på engelsk...

til top


oprettet februar 2004 - webmaster: erik petersen - opdateret: 13-02-2016