Du er her > Start > Spanien > Sierra Nevada > Vandreture fra Bubión > en lidt længere vandretur

Vandring i Spanien. Vandreture i Sierra Nevada. La Alpujarra.

En lidt længere vandretur:

Bubión - Puente Molina - Pampaneira - Bubión

Distance: Ca 3 timer. Ca 5 km.
Grad: 3. Udfordrende.
Op/ned på ca 400 m og lettere krævende. Det kan være svært at finde rette sti, men de fleste fører til et eller andet.
Udstyr: Gode vandresko, vandrestøvler eller sandaler, solhat og masser af vand.

Alternativt kan følges en sti, der ved broen Puente Molina, fører højere op og fortsætter op til det Buddistiske tempel 'Sel Ling', der ligger på højderyggen godt 1700 m oppe. Derfra ned til Pampaneira. Turen står beskrevet som krævende på 5-6 timer over 12 km med op/ned på 750 m over flere gange.

I Bubión er udgangspunktet en sti, ved siden af, og for enden af den lille sportsplads. Den fører nedad i retning mod Capileira.

Det går stejlt ned i zigzag gennem de frodige terrasser. Igen en fantastisk udsigt ned i kløften mod Pampaneira. Der er næsten 400 m ned til floden i bunden.

Vi kommer ned til Puente Molina, broen der fører over floden Rio Poqueira.
Rio Poqueira, Punte Molina
Foto: Rio Poqueira ved Punte Molina.

Der er begrænsede mængder af vand på denne årstid, men det er ikke svært at forestille sig, hvordan floden ser ud om foråret når sneen smelter højere oppe.

Her ved broen er flere valgmuligheder. Man kan blive på samme side og fortsætte ad en sti op til Capileira, der gemmer sig højt oppe på den stejle klippe. På den anden side af broen er der flere muligheder foruden den her omtalte vi gik. Man kan gå op igennem kløften mod broen Puente Buchite, hvor der igen er flere muligheder.

Capileira Foto: Capileira på kanten af klippen. En anden sti, knap så synlig i det frodige budskads, må være den der fører endnu højere op til 'Sel Ling'. De mange stier skaber lidt problemer for hvilken skal vi vælge? Skiltningen, eller manglen på samme, lader en del tilbage at ønske og bidrager faktisk til forvirringen, men er jo omvendt også en del af charmen. Hvor mon vi ender? Så længe man ikke kan fare helt vild! Det værste, der kan ske her, er vel at man kan komme ud på nogle længere detours.

Vi kommer op og går i niveau med Bubión på den anden side af kløften. Det er storslået, varmt og svedigt. Stille. Kommer forbi flere forfaldne bygninger, små forladte landbrug, Cortijos. Her kan det være lidt svært at finde rette sti, da der er flere i nærheden af bygningerne.

Efter et par hvil og lidt frokost dukker Pampaneira frem forude på den anden side af kløften. Stien deler sig. En fører nedad og en anden lige frem og opad. Den mest benyttede er den der fører nedad. Måske den anden er stien ned fra 'Sel Ling'? Det kunne passe med koretene.

Vi zig zagger nedad og stien bliver snart til en jordvej. Stadig nedad mod bunden af kløften hvor en bro eller dæmning fører over til den anden side.
Pampaneira forude Foto: Pampaneira forude.

Herfra er der ikke langt til den nederste del af Pampaneira. Stien støder til i det nederste sving af landevejen op til byen. Stien går stejlt opad og snart er man i de kringlede gader i Pampaneira og ender formentlig på pladsen ved kirken. Der ligger et Turist bureau om Sierra Nevada bjergene, som er værd lige at besøge.

Caminoen til Bubión Foto: Pampaneira. Caminoen til Bubión. Nyde en kølig på pladsen og kigge på livet omkring sig. Pampaneira er også et udflugtsmål for storby spaniere, det er tydeligt. Også her i byen færdes en del vandrefolk.

Den er ligesom Bubión og Capileira rigtig køn og hyggelig, med torvet som samlingspunkt. Men rundt omkring i de kringlede gader, der går op og ned, findes der små listige og hyggelige tavernaer. Her er souvenirbutikker med et lokalt 'mountain agtigt' skær over sig.

Tæpper der hænger bredt ud over murene er trækplastre for købelystne turister - med plads i rygsækken. De er faktisk meget flotte. Indianer lignende mønstre her fra egnen La Taha.

På vej op til stien, der fører tilbage mod Bubión, kan man mellem pustene glæde sig over udsigten til de flade tage og karakteristiske skorstene lidt længere nede - og at det stiger hele vejen til Bubión. - Men så kan man jo unde sig selv nok en kølig på en hyggelig udendørs taverna, når man er vel fremme i Bubión - med lidt oliven.

Til top


oprettet september 2004 - webmaster: erik petersen - opdateret: 13-02-2013