Du er her > Start > Spanien > Sierra Nevada > Vandreture fra Bubión

Vandring i Spanien. Vandreture i Sierra Nevada. La Alpujarra.

Vandreture fra Bubión.

Bubión ligger i 1300 m højde. Det er et hyggeligt lille samfund med hostals, restauranter, tavernaer, turistbutikker, bank og hæveautomat, farmacia og supermercados (apotek og supermarkeder). Alt hvad man behøver. Byen besøges af en del vandrefolk, englændere er rigt repræsenteret, men også af spaniere der også dukker op som mere almindelige weekend turister fra bl.a. Granada, som ligger kun 78 km væk.

Vi kom dertil med den offentlige trafik ligesom de forrige gange. Fra Granada kører Alsinas Graells' røde busser mod Alcútar til Berchúles og kommer igennem bl.a. Lanjarón, Orgiva, Pampaneira, Bubión, Capileira, Pitres, Busguistar, Trevélez og Juviles. Afgang 3 gange om dagen. 10.30 - 12.00 og 17.15. Pris for en næsten 3 timers bustur 4.95 Euro.

Byen er udgangspunkt for mangen en god vandretur. Der er så mange muligheder, så mange stier i området, men de her nævnte har vi selv gået.

Ikke noget særligt; men små hyggelige ture i et flot sceneri. Nyde udsigten, duftene - stilheden. Tage sig sin tid og falde ned i tempo.

Det var meget varmt og indbød ikke ligefrem til de lange og store udfordringer.
Bubión
Foto: Bubión er udgangspunkt for mangen en god vandretur.

Et par gode korte vandreture til at få gang i benene med, gik til nabobyerne Pampaneira, der ligger nedenfor Bubión i 1055 m højde og Capileira der ligger ovenfor i 1436 m. De tager begge et par timer alt i alt og der kan passende nydes noget at spise eller drikke midtvejs på de hyggelige barer inden turen tilbage.
Bubión - Pampaneira og Bubión - Capileira (nedre rute).

Camino de la Sierra
Foto: I Bubión viser et skilt til 'Camino de la Sierra'.
I Bubión viser et skilt med teksten 'Camino de la Sierra' en vej/sti der går stejlt opad.

På vej op passerer man asfaltvejen der fører op til Hoya del Portillo, indgangen til Nationalparken 'Parque Nacional', hvorfra man kun må færdes uden bil.

Derfra fortsætter stien videre opad, hvor der er tilslutning til stierne der ligger noget højere oppe og fører videre ind i bjergene.

Bubión - Capileira (øvre rute).
Hvis man følger asfaltvejen nedad, kommer man forbi campingpladsen og til den øverste del af Capileira. Herfra kan man evt tage den nedre sti fra Capileira tilbage til Bubión. Så bliver turen på et par timer.

Et par gode længere vandreture: Bl.a. turen der går ned til flodlejet i Poqueira slugten, over broen Puente Molina, en af flere broer over floden, og op modsat på vestsiden. Herfra deler sporene, stierne sig i flere retninger. Herfra kan man sigte højt og vandre op til 'Sel Ling' et Budistisk tempel placeret højt oppe. Derfra går flere stier nedad til enten Pampaneira eller Bubión. En tur der er beskrevet til 5-6 timer, 12 km, op/ned 750 m og lidt svær, primært fordi det kan være svært at finde den rette sti.

En længere vandring: Bubión - Puente Molina - Pampaneira - Bubión.
Man kan også holde sig lidt længere nede og få en dejlig vandretur med udsigt til Bubión på den anden side af kløften. Man ender i Pampaneira, hvor man så tager den gamle sti op til Bubión. En tur på godt 3 timer over ca 5 km med op/ned på ca 400 m over flere gange. I bunden af kløften er der flere muligheder for at vælge andre stier og der er flere broer der krydser floden.

Man kan også vælge stien til Pitres, som findes i udkanten af byen og "kravle" op til højsletten. Beskrevet her blot den anden vej rundt: Pitres - Bubión.

Til top

oprettet september 2004 - webmaster: erik petersen - opdateret: 13-02-2013