Du er her > Start > Spanien > Sierra Nevada > Vandreture fra Pitres

Vandring i Spanien. Vandreture i Sierra Nevada. Alpujarra.

Vandreture fra Pitres.

Pitres i La Alpujarra ligger i ca. 1200 meters højde. Der bor kun omkring 500 mennesker. Der er forretninger, hoteller, værelser til leje og restauranter.

Vi har været der 2 gange, begge gange med rygsæk og telt. Teltet har vi slået op på den nærliggende campingplads 'Balcon de Pitres'.

Der kører bus fra 'Estacion de Autobuses' i Granada til Pitres. Kun ca 70 km, men en 3 timers tur gennem et bjergrigt landskab på smalle veje.
Pitres. Alpujarra
Foto: Alpujarra. Pitres. Bussen, kirken og torvet til højre.

Vi havde i Granada forsynet os med et kort over hele Sierra Nevada i 1:50.000. Det bedste vi kunne opdrive. Der medfølger et lille hæfte, der ganske kort beskriver de enkelte ruter.

Fra Pitres er der mange muligheder for at vandre ud i terrænet, masser af afmærkede stier. Europa stier blander sig med lokale og uautoriserede stier, og det kan være lidt problematisk at finde den rigtige, især i forbindelse med de mange små landsbyer. I det store hele er afmærkningen dog god nok.

Men varmen er medspiller, og sætter sine begrænsninger for udfoldelserne. I juli og august skal man nok ikke kaste sig ud i det helt store. Vi havde 32-35 grader i skyggen, så det faldt naturligt, at vælge de korte distancer.

Her er nogle af de ture vi gik:

Rio Bermejo
En tur på 5-6 km der over små 3 km stiger ca. 600 m til 1800 m.o.h. Stien fører videre opad i bjergene, men vi vendte om ved et 'udsigtspunkt'.
Pitres - Bubión og tilbage
En tur uden de store stigninger, først til sidst er der en stejl nedstigning til Bubión, og tilbage selvfølgelig, en sej stejl opstigning. I alt ca 8 km.
Pitres - Busquistar - Ferrejrola - Pitres.
Turens flotteste! Fra Busquistar følger stien bjergkanten med udsigt til bunden af Trevéleez kløften, hvor floden Rio Trevelez løber. Mageløst!

Camping.
Ca en halv km før Pitres ligger campingpladsen 'Balcon de Pitres'. En udmærket plads der, som navnet antyder, er anlagt på balkoner eller terrasser.

Balcon de 
Pitres
Foto: Camping 'Balcon de Pitres'.
Frodigt og velholdt. Vi fik en balkon næsten for os selv.

Faciliteterne er opgraderet gennem årene, men den gang savnedes et supermarked trods skiltning. En lille campshop stod for det absolut nødvendigste. Drikkelse og brød.

På deres hjemmeside er der masser af info om pladsen, faciliteter og ikke mindst 'tarifas' - priser, men også om omgivelserne: Balcon de Pitres.

Flere forslag til vandreture.
På sitet wikiloc.com er der mange flere turforslag. Mindst 82! - Tænk, hvis man havde haft slige muligheder, da vi var der første gang i 2001...

Til top

oprettet august 2001 - webmaster: erik petersen - opdateret: 04-01-2015