Du er her > Start > Polen > Zakopane > Transport

Vandreture i Polen. Vandring i Tatra bjergene.

Transport til og i Zakopane.

Med Norwegian tager det 1½ time at flyve fra København til Krakow og der kører et tog fra Krakow Balice, 200 m fra lufthavnen, til Krakow Hovedbanegård (Krakow Glowny). Turen tager små 20 min og koster 10 Zlt. Billet kan købes på toget begge veje.

Man kan tage toget fra Krakow Glowny til Zakopane, men der er få afgange og turen tager ca 5 timer, så det kan bedre betale sig at tage en bus. Busstationen ligger lige i forbindelse med banegårdens spor 1, hvor lufthavnstoget kører til og fra.
Krakow Glowny Foto: Hovedbanegården i Krakow. Krakow Glowny.

Busstationen ved Krakow Glowny Foto: Busstationen ved Krakow Glowny. Fra Krakow er der mange afgange, mere eller mindre direkte, til Zakopane og der er flere busselskaber om buddet.

Prisen er de vist enige om: 18 Zlt. Det er tiden det tager at køre turen også: Mellem 2 og 2½ time. Billet kan købes i bussen.

Man kan også købe en privat transfer, Krakow - Zakopane direkte, men prisen er en hel del dyrere. Det koster fra 300 Zlt for 1-3 personer og kan ikke være meget hurtigere pga trafikken på landevejen.

Alle busserne fra Krakow ankommer til Zakopane busstation i udkanten af byens centrum.

Fra busstationen kører langdistance busser og lige udenfor ankommer og afgår de mange private minibusser, der i kører i city og omegnen af Zakopane.

Det koster 3 Zlt at køre i Zakopane og f.eks. til Kuznice, men ellers er prisen selvfølgelig afhængig af, hvor man skal til. I 2009 kostede det 8 Zlt at køre til Morskie Oku.
Zakopane busstation Foto: Zakopane busstation i udkanten af centrum.

Udenfor Zakopane busstation Foto: Udenfor Zakopane busstation holder minibusserne. Taxa ture koster heller ikke alverden. Til Kuznice koster det f.eks 20 Zlt, med eller uden taxameter.

Man kan også lade sig transportere i hestevogn, men priserne kender jeg ikke.

Kabelbanen fra Kuznice op til Kasprowy Wierch er åben fra ca 9 til 16 (afhængig af årstid) og det koster 30 Zlt for en enkelt tur og 40 Zlt tur/retur. Turen ned koster 20 Zlt fra Kasprowy Wierch, hvis man ikke købte retur billet med det samme (2011).

til top

oprettet november 2011 - webmaster: erik petersen - opdateret: 29-11-2012