Du er her > Start > Polen > Tatra vandreture > Kuznice

Vandreture i Polen. Vandring i Tatra bjergene.

Kuznice.

Kuznice ligger i 1000 meters højde, i udkanten af Zakopane og ca 1 km syd for denne.

Her er indgange til nationalparken og stierne og stationen for kabelbanen ligger også her. Kabelbanen fører op til Kasprowy Wierch (1987 m.o.h.) på bjergryggen, grænsen til Slovakiet. Et yndet udflugtsmål.

Der ligger et par cafeteriaer, forsyninger af fast food, drikkelse og små turistboder med lokalt håndværk.
Kabelbane stationen i Kuznice i en stille stund - november Foto: Kabelbane stationen i Kuznice i en stille stund - november.

Minibusser, taxaer og hestedrotsher kører i pendulfart til og fra Kuznice Foto: Minibusser, taxaer og hestedrotsher kører i pendulfart til og fra Kuznice. Minibusser, taxaer (også minibustaxier) og hestedrotsher kører i pendulfart mellem rundkørslen Rondo Jana Pawla II, for enden af vejen Przewodnikow Tatrzanskich til Kuznice.

Det er klart billigst at tage med minibusserne, der også kører til og fra Zakopane centrum.

Minibustaxierne fra P-pladsen ved rundkørslen kører først når de er fyldt op og tager sig godt betalt.

Der er mange besøgende, der snupper en kort vandretur i det lavere liggende område ved Kuznice og ellers nyder godt af de mange tilbud om mad, drikke, is og souvenirs.

Det er også indgangen for os vandrefolk, da mange af vandreruterne spreder sig herfra, ud i nationalparken og op i de højere bjerge.

Kabelbanen kan spare én for både tid og kræfter, hvis man vil i højderne med det samme.
Cafeteriaer, forsyninger af fast food, drikkelse og små turistboder Foto: Cafeteriaer, forsyninger af fast food, drikkelse og små turistboder.

Laaang kø ved kabelbanen op til Kasprowy Wierch Foto: Laaang kø ved kabelbanen op til Kasprowy Wierch. Men, men. Man skal være tidlig på færde for at undgå kø foran billetlugerne. Der er mange om buddet, især om sommeren, hvor man kan risikere at stå i kø op til 3 timer. Mange turister tager turen derop alene for udsigtens skyld.

Det er muligt at købe/bestille billetter on-line og det er der åbenbart også mange der gør. Det ser man, når man står i køen, mens andre overhaler og endnu en gondol svæver op, uden det rykker i køen.

På hjemmesiden Discover Zakopane er der mulighed for at købe billetter on-line forud. Der er praktisk information om kabelbanen, såsom priser. (Siden er på engelsk).

Sådan, som der ser ud på billedet til højre, mennesketomt, vil der ikke se ud om sommeren, ikke engang på en regnvejrsdag.

Kabelbanen er åben fra ca 9 til 16 (afhængig af årstid). Det kostede 30 Zlt for en enkelt tur og 40 Zlt tur/retur i 2011.
Et meget sjældent syn. Ingen kø overhovedet foran billetlugerne - november Foto: Et meget sjældent syn. Ingen kø overhovedet foran billetlugerne - november.

Kabelbanestationen set mod Kuznice fra hovedstien Foto: Kabelbanestationen set mod Kuznice fra hovedstien. Turen op foregår i 2 etaper via midterstationen Myslenickie Turnie og tager ca 12 min.

Kabelbanen var under en gennemgribende renovering, da vi var her i 2007 og fremstår nu med topmoderne kabiner til 60 personer, dobbelt så mange som før.

Den oprindelige kabelbane blev taget i brug i 1936 og er en af de ældste i Europa.

Vandreture fra Kuznice, som vi har gået:

1. Kuznice - Polana Kalatowki (Gorski na Kalatowkach)

2. Kuznice - Kalatowki - Kondratowa

3. Kuznice - Kondratowa - Kondracka - Kasprowy Wierch

4. Kuznice - Kalatowki - Dolina Bialego

5. Kuznice - Jaworzynka - Schronisko Murowaniec

6. Kasprowy Wierch - Schronisko Murowaniec

Se flere ruter og tur muligheder på Det store overblik

til topoprettet oktober 2014 - webmaster: erik petersen - opdateret: 22-11-2014