Du er her > Start > Polen > Tatra vandreture > Kuznice > Kalatowki - Kondratowa

Vandreture i Polen. Vandring i Tatra bjergene.

2. Kuznice - Kalatowki - Kondratowa (Na Hali Kondratowej).

Distance: Ca 1.30 t. | Op/ned: Ca 350/0 m. | Grad: 2 | Udstyr. | Kort.
Turen starter ved hovedindgangen i Kuznice og første del til Polana Kalatowki og PTTK Hotel Gorski na Kalatowkach er beskrevet under tur 1 og tager godt en halv time.

Fra Gorski na Kalatowkach er der så en god times vandring op til Polana Kondratowa og bjerghytten Na Hali Kondratowej i 1333 m højde.

Den ligner mere en rigtig bjerghytte. Den er også under PTTK.
Na Hali Kondratowej Foto: Na Hali Kondratowej set fra kabelbanen.

Gennem skoven Foto: Gennem skoven. Lidt stejlt, lidt fladt, lidt op, lidt ned - mest op. PTTK er en forening, der har til formål at fremme turismen og arbejder med bla. kortlægning af stier. PTTK har også hoteller og campingpladser.

Stien, der fortsætter efter Hotel Gorski na Kalatowkach, er en del smallere og minder mere om en rigtig bjergsti.

Efter det åbne stykke land, man kunne se fra hotellet, går den ind i skoven. På et kort stykke stiger terrænet med ca 100 m. Det foregår lidt i ryk. Lidt stejlt, lidt fladt, lidt op, lidt ned.

Det er op gennem skov hele vejen. En ganske dejlig tur og rimelig ubesværet vandring.

Stien snor sig ind og ud mellem klipper, store sten, rødder og træer, og der skal tages nogle høje skridt en gang imellem.

Bedst som man har vænnet sig til vandringen, lysner det pludselig forude, og vi kommer igen ud på åbent land i ca 1300 meters højde.
Et imponerende skue Foto: Et imponerende skue. Forude rejser bjergene sig til knap 2000 meters højde.

Bjerghytte na Hali Kondratowej Foto: Bjerghytte og hotel na Hali Kondratowej. Et imponerende skue. Forude rejser bjergene sig til knap 2000 meters højde.

Vi kan se røgen fra skorstenen på bjerghytten. Stien fører lige til døren. Hytten er ikke særlig stor, men den er som regel godt besøgt. Her er det også muligt at købe sig forfriskninger og et måltid mad.

Der er borde og bænke udenfor på det åbne areal, hvor man kan sidde og betragte bjergene. Det er her idéer til videre vandring fødes... Dér må vi op!

Og herfra er der 2 muligheder for at vandre videre og op i bjergene:
Den blå sti fortsætter op til toppen Giewont 1895 m.o.h., en tur på mindst 1½ time. Giewont er en profil i Tatra og ser ufremkommelig ud, meget stejl, men det skulle ikke være så svært endda. Har dog ikke selv prøvet.

Den grønne sti har vi prøvet. Den fører op til Przel. pod Kondracka Kopa i 1863 m højde og det tager ca 1½ time. Derfra videre ad rød sti til Kasprovy Wierch, også 1½ time, og ned med kabelbanen.
Op til Kopa Kondracki Foto: Grøn sti fører mod bjergene og op til Kopa Kondracki.

Se turen her: 3. Hali Kondratowej - Kondrackie - Kasprowy Wierch

Det er muligt at overnatte i hytten, hvis man vil være tættere på bjergene. Læs mere her på den officielle hjemmeside: PTTK na Hali Kondratowej.

Kort 2 2. Kuznice - Kalatowki - Kondratowa (Na Hali Kondratowej). Se tur 2 på
Vandreture 1-4 i Tatra Nationalpark på google maps.

Læs om sammensætningen af vandrestierne i Tatra Nationalpark på Det store overblik'...

eller se det på
Vandreture i Tatra Nationalpark på Google maps.

til top
oprettet oktober 2014 - webmaster: erik petersen - opdateret: 22-11-2014