Du er her > Start > Kreta > Stalos vandreture

Grækenland. Vandreture på Kreta. Vandring ved Stalos.

Stalos vandreture.

Befinder man sig i nærheden af Kato Stalos, Agia Marina, Platanias, Kalamaki, og det kunne der være en god chance for med alle de hoteller, der ligger på hele kystlinien fra Chania til Platanias, så er her to forslag til at komme lidt væk fra mylderet omkring den travle landeveje og hovedstrøg.

Man kan godt få den vandreoplevelse, selvom man ikke opholder sig i lige nærheden. De "grønne" busser kører jævnligt forbi Kato Stalos i begge retninger, så det er let at komme til start.
Fra Stalos rundturen. Udsigt mod sydøst og de hvide bjerge Foto: Fra Stalos rundturen. Udsigt mod sydøst og de hvide bjerge.

Fra Stalos til Agia søen. Udsigt over et stykke af søen, Limni Agias Foto: Fra Stalos til Agia søen. Udsigt over et stykke af søen, Limni Agias. Kato Stalos-Agia søen-Galatas
Har man mod på at strække benene og kigge lidt på baglandet bag al ståhejen, så er en vandretur ud til Agia søen en god mulighed. Hele vandringen foregår på næsten utrafikeret asfaltvej og er ganske let at gå.

Man kan slutte turen i Agia, fange en bus til Chania, men man kan også gå ad landevej til Galatas og ned til Agia Apostoli. Herfra kører bybusser til Chania og de "grønne" den anden vej mod Platanias. >>> Tag hele turen her

Rundtur ved Stalos.
Har man mod på lidt mere, og måske oven i købet er udstyret med en GPS, så er der en fin rundtur her, der er lidt mere krævende mht at finde rette vej.

Den foregår på stier, eller i hjulspor gennem olivenlunde og op på den højeste bakketop i det område (233 m).

Fra toppen, hvor der står en mobilmast, er der en fantastisk udsigt til alle sider. Absolut højdepunktet på turen i mere end én forstand.
Fra Stalos rundturen. Udsigt over dalen med Agia søen, Limni Agias Foto: Fra Stalos rundturen. Udsigt over dalen med Agia søen, Limni Agias.

Jeg brugte meget tid på at søge rundt ad stier, hjulspor og grusveje i olivenlundene. Op og ned ad bakker og ofte tilbage igen, fordi sporet endte i ingenting.

Egentlig uden betydning. Frisk luft, krydret af eksotiske dufte, freden og stilheden, der nærmest ånder ud af landskabet, er nok i sig selv. Blive overrasket ved det næste sving, hvor udsigten pludselig åbenbares.

Man behøver ikke at gøre meget for at bringe sig selv til de oplevelser og glæder. Hvis man går et par km ind i landet ad de små veje, væk fra kystvejen, ser det hele pludselig helt anderledes ud.

til top

Eksterne links, del og like:
oprettet april 2011 - webmaster: erik petersen - opdateret: 17-05-2015