Du er her > Start > Spanien > Sierra Nevada > Güejar-Sierra

Vandring i Spanien. Vandreture i Sierra Nevada, Andalusien.

Güejar-Sierra.

Güejar-Sierra ligger i 1084 meters højde, kun ca 16 km øst for Granada i den nordvestlige udkant af Sierra Nevada ved floden Rio Genil.

Det er en hyggelig lille by med kun ca 3000 indbyggere. Det er også hovedindgang til den nordlige side af Mulhacén, Veleta og Alcazaba.

Vi slog vores telt op på Camping Las Lomas, der ligger en kilometer udenfor byen, med bus fra Granada lige til døren - valgt kun pga busforbindelsen.
Embalse de Canales
Foto: Güejar-Sierra. Det store Embalse de Canales.

Camping Cortijo Balderas er en anden camp i området. Den ligger godt 6 km nordøst for byen højere oppe i bjergene, og tættere på nationalparken og det spændende terræn, men den viste sig at være midlertidig lukket og under ombygning.

Güejar Sierra
Foto: Güejar-Sierra.
Vi var meget hæmmet af mangel på et ordentlig kort og måtte nøjes med brochure og kort fra campingpladsen. Det blev dog til to ganske rare ture i området, der ser ud til at byde på meget mere.

Den ene skulle have været en god lang rundtur på sydsiden af floden Rio Genil og med hjemtur langs flodbredden.

Den blev dog ikke slet så lang, og slet ingen rundtur, før der måtte vendes om.

En dejligt beliggende restaurant El Harcón, der dog var lukket, blev vendepunktet efter flere timers vandring godt 400 meter opad, ad zig zag grusvej med flot udsigt over Güejar Sierra.

Iflg. brochure og kort, som var uden km og tidsangivelse, var kun en fjerde del af turen gået...

Den anden gik langs med Rio Maitena 7-8 km øst på mod Parque Nacional. Der skulle gå en sti helt nede ved floden, men vi fandt den aldrig.
Rio Maitena
Foto: Güejar-Sierra. Rio Maitena i bunden.

Brugte umådeholden lang tid på at lede efter den og under vor søgen mødte vi et ældre lokalt ægtepar, på vej i modsatte retning. Vi hilste senere på dem igen, på et sted hvor vejen snor sig ned til flodlejet. Så stien eksisterer altså.

I stedet gik vi langs med landevejen, der løber noget højere oppe på bjergsiden. Den blev flittigt brugt af "søndagsbillister" på vej ud i naturen.

Parque Nacional
Foto: Ved indgangen til Parque Nacional.
På den sidste del af turen ligger der op til flere, meget hyggelige, og på denne søndag i al fald, meget velbesøgte restauranter.

Ved vejs ende - i bogstaveligste forstand - ved indgangen til nationalparken, ligger også en restaurant. Herfra udgår flere ture ind i Paque Nacional. Her begynder det at se rigtig spændende ud. Desværre blev dette sted vendepunktet. Tidsplanen tillod ikke mere, hvis vi skulle nå tilbage til campen.

Der er også et spor der starter et par km øst for Güejar Sierra og op til Refugio de Peña, der ligger i 2451 meters højde. En tur der stiger 1000 meter over de første 2 km og står angivet til 6 timer i det hele. Fra hytten fører flere spor dybere ind i bjergene.

Et andet spor starter, hvor Rio Maitena løber sammen med Rio Genil. Herefter følger sporet Rio Genil videre ind i bjergene. Ved grænsen til nationalparken deler det sig i to. Det ene fortsætter langs Rio Genil, det andet går mod Haza Mesa og videre... Sporet langs med floden fortsætter også videre ind i bjergene, med mulighed for en afstikker til Refugio La Cucaracha.

Siden ovenstående blev skrevet er oplysninger om stedet og vandreture blevet noget lettere tilgængeligt. Dengang havde vi svært ved at finde ordentlige kort, både på nettet og i den fysiske verden. Nu er begge dele let at skaffe.

På websitet Trek Sierra Nevada er der turforslag, beskrivelser af turene og mulighed for download af både pdf- og gpx filer. Den mulighed kunne vi godt have brugt dengang...

Camping Las Lomas
Det er en fornem campingplads. En kategori 1a. Med elektronisk overvågning. Alle faciliteter i top. Restaurant, Bar og Cafeteria. Supermarked, vaskemaskiner, minigolf, svømmepool, basket... you name it.

Pladsen er dejligt indrettet i parceller med hække som skel. Busstoppested lige udenfor, med hyppige afgange til byen og til Granada. Men det er også en dyr plads. Man lejer et helt parcel, og det er typisk lagt an på billister. Vores lille telt så ikke ud af meget...
Priser (sep. 2002) 16 Euro. Et parcel og to prs.
Læs evt mere her på den officielle hjemmeside: Camping Las Lomas.

Til top

oprettet september 2002 - webmaster: erik petersen - opdateret: 19-01-2016