Du er her > vandreture start > Cypern > Ayia Napa

Vandring på Cypern. Vandreture ved Ayia Napa, Agia Napa.

Ayia Napa

eller Agia Napa, som det også staves, er et turiststed på godt og ondt. I midtbyen er der spor af det oprindelige Ayia Napa, et venetiansk kloster, der har lagt navn til byen, men ellers ligner det så mange andre steder i Middelhavsområdet.

De store hoteller har bredt sig fra byen langs kysten til begge sider af det gamle fiskerleje. Der ligger ferievillaer én masse og nye bygges på den vestlige side af Ayia Napa. Køb og leje skilte lokker med tilbud om et bedre liv i solen.

Der ligger en del mindre hoteller og lejlighedskomplekser af ældre årgang i selve midtbyen. Nogle huser feriegæster som os, andre tjener også som sæsonboliger for mange af de ansatte på de øvrige hoteller, barer og diskoteker.
Cypern. Aftenudsigt mod sydvest fra vores altan [Klik for et større billede]
Foto: Cypern. Aftenudsigt mod sydvest fra vores altan.

Ayia Napa har et rigt udvalg af caféer, barer og restaurationer af alle mulige slags. Store og små, modernistiske og traditionelle og små ydmyge steder i en skønsom blanding. Det var på de små og ydmyge tavernaer, at vi fandt den græskcypriotiske stemning og spiste den bedste Kleftiko.

Cypern. Havnen i Ayia Napa [Klik for et større billede]
Foto: Cypern. Havnen i Ayia Napa.
Er man til frisk fisk, så er der flere små og store fiskerestauranter, der ligger omkring den lille tætpakkede havn for enden af turiststrøget.

I Ayia Napa er der en del barer og diskoteker, der vågner til liv og glade nætter, når vi andre er på vej i seng efter at have været ude at spise. Der er en koncentration af disse omkring den gamle bydel med masser af liv og leben, dybe dunk fra bassen og høj musik.

Strandpromenade og E4.
Ayia Napa har også en strandpromenade og selvom den ikke er så imponerende, som så mange andre steder, strækker den sig langt i begge retninger fra havnen.

Den flisebelagte promenade, der ikke er mere end et par meter bred og flankeret af palmer, går mod vest helt til Nissi Beach, og mod øst, et godt stykke ud mod Kavo Gkreko. I begge retninger bruges promenaden samtidig som en del af langdistance vandreruten E4.

Bus transport ved Agia Napa.
Eman Buses kører fra Ayia Napa til Larnaca 5 gange om dagen og hver halve time til Protares og Paralimni. Desuden har de en "Nicosia Express", der kører en gang om dagen til hovedstaden Lefkotia, tidl. Nicosia.

De har kontor på gaden, der fører ned til havnen, men den store omstigning foregår lidt længere oppe ad gaden ved torvet, hvor den gamle kirke ligger, lige ved diskopladsen. Der er stoppesteder på begge sider af gaden.
Cypern. Eman Buses' kontori Agia Napa
Foto: Eman Buses' kontori Ayia Napa.

Vi brugte bussen Ayia Napa - Protares nogle gange. Vi tog en enkelt tur til Protares og gik så tilbage tværs over halvøen, se tur 3.

De andre gange stod vi af ved Konnos Bay, der ligger ca. halvvejs til protares, og gik så tilbage ad kysten, se tur 2 og tur 2+. Det kostede 1½ Euro for en enkelt billet lige meget, hvor langt man skulle.

Vi brugte også tid på en tur til Larnaca. Turen tog godt 1 time og kostede 10 Euro for en retur.

til top
oprettet oktober 2008 - webmaster: erik petersen - opdateret: 02-02-2013