Du er her > Start > Polen > Bieszczady > Tanica

Vandreture i Polen. Vandring i Bieszczady bjergene.

Tanica.

Kl 7. Hvordan er vejret? - Bedre, der er stadig skyer, især på toppene, men også glimt af blåt! Det blæser stadig kraftigt! Kl 8.30 bryder solen igennem!

Det er så Tanica det gælder. 1346 m o.h.! - 6 toppe på henholdsvis 1243, 1268, 1293, 1315, 1286 m o.h., og så selve Tarnica 1346 m efter omkring 7 - 8 km i SØ'lig retning!

Vejret blev ret godt. Den lille forbedring vi har anet fra dag til dag, slår rigtig igennem nu! Vi kan se bjergene nu! - Kan også se den første top på sporet i dag. - "Hvad var der egentlig i vejen med Holland?"!-

Ikke så meget stigning de første par kilometre. Flot landskab. Bøgeskov, som på de andre ture, men nu i nyt lys på grund af solen.

Stigningen voldsommere. Som de andre dage var dele af opstigningen rimelig barsk, men belønningen for alle dagenes mas dukkede her frem, da vi kom ud på åbent terræn i knapt 1100 meters højde.

Et skue så flot i alle retninger. Alle toppene kunne ses. Man kunne se milevidt omkring!

Nåede kort efter den første top på 1243 m. Kunne se begge de forgående dages toppe. Mod NV Polonina Carynska. Ganske tydeligt.

I kikkerten kunne vi se folk vandre på sporet, hvor vi havde gået. Kunne genkende ruten opad, kunne huske svingene og kursændringerne!
På vej mod Tanica
Foto: På vej mod Tanica.

Lidt længere mod vest Rawka. I vestlig og sydvestlig retning var det bjergene i Ukraine der langt ude i horisonten forsvandt i tåge dis. De så store ud.

Men altså yderligere 5 toppe på rad og række, ikke med så store dyk imellem. Stadig en 1 ½ times vandring og en stigning på 100 m over nogle små huk. Sådan så det ud på kortet!

kl 13.30 startede sidste seje del. Her var små stejle kravleture. Anden top 1268 m. Videre hen mod næste lidt højere.

Efter sidste top gik det stejlt ned, og i dalen krydsedes 4 spor! Et mod SV til Wotosate, et mod NØ der fortsætter nedad en km, for derefter at gå opad mod Krzemien i 1335 m højde, derefter dreje mod NV og så fortsætte hen over 3 toppe over 1200 m. Bjergryggen Bukowe Berdo!

Tanica forude
Foto: Tanica forude.
Sporet vi kom fra og endelig den mod S / SV der ville føre os til toppen af Tarnica.

Sidste stræk var sejt. Det var stejlt, men det var absolut anstrengelserne værd. Klokken 14.45 blev toppen nået.

Tanica!

Storslået udsigt til alle sider. Kunne mod S / SV se langt langt ind i Ukraine.

Turen ned beregnet til 2 ¼ time og gik ubesværet!

til top

oprettet september 1998 - webmaster: erik petersen - opdateret: 12-12-2011