Du er her > Start > Polen > Bieszczady > Wielke Rawka

Vandreture i Polen. Vandring i Bieszczady bjergene.

Wielke Rawka.

Oppe 6.30! - Vejret? - Bedre ser det ud til, blæser måske knap så meget!? Kl 8.45 checkede vi ud. Det kostede os 60 zlt at bo der 2 nætter. - Ikke langt til campingpladsen. -

Så gjaldt det Rawka! Wielke Rawka. En top på 1302 m tæt ved grænsen til Ukraine og Slovakiet. 10.45 afsted. Frisk ud ad landevejen. Stadig god blæst.Skyer driver forbi toppene. En gang i mellem lidt spredning, lidt mere lys.

En halv times vandring, kontrolposten og betale. Først let stigning gennem granskov, så bøgeskov. Halvanden til to kilometer meget mudret og smattet terræn. Så begyndte den rigtige stigning. Steg 400 meter. Sine steder var stigningsprocenten 40 - 45 grader. Det var ret sejt.

Nåede de 1000 m og kom ud af skoven. Kigge op mod toppen, der i næste nu dukker frem af skyerne. Også solen kiggede frem. Blæste meget, temperaturen 8 grader.

Klokken 14 nåede vi så toppen Wiekel Rawka 1304 m. Koldt, 5 grader og megen blæst. Skyer og ringe sigtbarhed, men en gang imellem spredtes skyerne og åbenbarede et view ud over landskabet. Flot syn! Så blev der lukket af igen!
Toppen Wiekel Rawka 1304 m
Foto: Toppen Wiekel Rawka 1304 m.

På grænsen til Ukraine
Foto: På grænsen til Ukraine.
Gik stik syd mod grænsen til Ukraine. Grænsepæle dukkede op i tågen. Og bjerge når skyerne lige spredtes et kort øjeblik.

Vi trådte lige indenfor i Ukraine og tog et par billeder, inden vi igen på den polske side, gik mod sydvest for at nå det punkt, hvor også den slovakiske grænse blander sig.

På Krzemieniec, 1221 m o.h., mødes de tre grænser. En tur på ¾ times vandring, først jævnt ned for så at slutte af med stigning.

Tilbage på toppen af Rawka. Pludselig spredtes skyerne og vi kunne se Ustrzyki Gorne langt ude i øst gennem kikkert. Begyndte nedturen. Mange steder meget glat af mudder, men det gik godt. Ingen uheld! Lunere som vi bevæger os ned ad. Her i skoven når blæsten ikke rigtig ind. Der bliver stille. Meget stille. Det er en kontrast til den konstante susen højere oppe på bjerget!

Turen ned tager 2 timer og kl 17.30 står vi på landevejen igen. En halv time senere er vi tilbage på campen.

til top


oprettet september 1998 - webmaster: erik petersen - opdateret: 03-10-2011