Du er her > Start > Mont Blanc trekking > Chamonix

TMB. Tour du Mont Blanc. Mont Blanc trekking. Chamonix.

Chamonix,

eller Chamonix-Mont Blanc (1030 moh), som den rettelig hedder, ligger i dalen af samme navn ved foden af Mont Blanc i regionen Rhone Alpes.

Byen, der har cirka 10.000 indbyggere, er et populært vintersportssted, et lige så populært sommersportssted og turistmål i det hele taget.

På mange måder er Chamonix en pendant til Courmayeur på den italienske side af Monte Bianco, som Mont Blanc hedder på italiensk.
Hovedstrøget i Chamonix-Mont Blanc Foto: Hovedstrøget i Chamonix-Mont Blanc.

Chamonix gennemskæres af floden Arve, der fodres af vand fra de mange gletchere Foto: Chamonix gennemskæres af floden Arve, der fodres af vand fra de mange gletchere. Populariteten ses på antallet af banker, hoteller, hostals, restauranter, barer, caféer, pizzariaer, outfit- og sportsbutikker og modebutikker, der er rigt repræsenteret i og omkring centrum.

Der er eksklusive hoteller og restauranter, men de fleste er til de manges pengepung, selvom overnatning og restauranter generelt er dyrt.

Det er til gengæld billigt, eller helt gratis, at bruge de offentlige transport midler tog og bus.

Chamonix gennemskæres af floden Arve, der fodres af vand fra de mange gletchere, hvilket ses på farven, der er grumset.

Det er ikke ualmindeligt, men et lidt specielt syn, at se en gruppe rafte nedad floden i gummibåde under høje råb og hyl, mens folk sidder ved flodbredden på en café med deres latté.

Chamonix er en velstillet og velholdt by, der lever af bjergene omkring den, ikke mindst af andres hang til bjerge, og har gjort det længe.
Chamonix. Gavlmaleriet på Guidernes hus, der ligger på gågaden Foto: Gavlmaleriet på Guidernes hus, der ligger på gågaden.

Chamonix. Gadeplansmaleriet på Guidernes hus er ikke mindre imponerende Foto: Gadeplansmaleriet på Guidernes hus er ikke mindre imponerende. Dette er rigtig godt illustreret af et stort gavlmaleri på guidernes hus, 'Bureau de la Cie des Guides Reneigments' på gågaden og er virkelig fantastisk naturtro.

Chamonix er et dejligt sted og noget nær perfekt for alle former for fritidssport. For vandrefolk er der rigtig mange ruter at vælge imellem.

Udstyret med et godt kort, og en stor pung, er der nok at udfordre i bjergene omkring Chamonix-Mont Blanc og hele dalen.

Til top

oprettet juli 2011 - webmaster: erik petersen - opdateret: 29-01-2013