Du er her > Start > Mont Blanc trekking >Chamonix > Overnatning

TMB. Tour du Mont Blanc. Mont Blanc trekking. Chamonix.

Overnatning i Chamonix-Mont Blanc.

Der er masser af muligheder for overnatning i hele Chamonix dalen i sommer månederne, men der er en skilledato, både med hensyn til belægning, men også til priser. Datoen er 1/7. Herefter bliver det både sværere og dyrere at finde noget.

Foruden den af Vagabond Tours arrangerede overnatning på refugier undervejs på selve Tour du Mont Blanc, havde vi selv arrangeret overnatninger i Chamonix både før og efter touren allerede hjemmefra.

Vi havde bestilt 2 gange overnatning på 'Maeve Residence La Riviere' gennem booking.com, et stort kompleks af hotellejligheder, som ligger på Promenade Marie Paradis. Det ligger meget centralt, lige ved busterminalen og 'le Mulet' stopper lige udenfor døren.
Maeve Residence La Riviere Foto: 'Maeve Residence La Riviere'. Et stort kompleks af hotellejligheder.

En del af interiøret på Maeve Residence Foto: En del af interiøret på 'Maeve Residence'. Køkken, bord og stole. Det står til at være 3 stjernet "hotel class" og det skal som nok være rigtigt. Det var såmænd også ok, med reception og det hele, men også lidt discount og gør-det-selv agtigt.

Linned og håndklæder ligger klar i plasticposer, så man må selv sørge for udpakning og pålægning.

Man står også selv for rengøring af lejligheden bagefter og er det ikke tilfredsstillende, bliver det trukket fra depositum.

Så det er lidt som med lavpris flyselskaber. Det bliver sværere at gennemskue den egentlige pris, når man skal tilkøbe ydelser eller som her, selv må udføre dem.

Men det er ret afgørende for os, at der er adgang til køkken. Mulighed for at kunne lave i alfald en gang morgenmad og noget kaffe, men også gerne en gang aftensmad er et kriterie. Det er for dyrt at gå ud at spise hver aften.

Det havde vi her og det fungerede fint. Det var absolut veludstyret. Køleskab, fryser, 3 kogeplader, mikrobølgeovn, kaffemaskine og opvaskemaskine.

Der var oprednings mulighed til 4 personer, hvis sofaen blev taget i brug. De to andre senge var køjesenge, der pudsigt nok, var placeret i entréen lige indenfor døren.

Der er en lille altan eller balkon til hver lejlighed og det er et plus. Nu har vi prøvet både til gården på 4. sal og til gaden i stueplan.
Maeve Residence. Køjesenge i entréen Foto: En pudsig detalje på 'Maeve Residence'. Køjesenge i entréen.

Vi kom så til at bo 2 nætter mere på Maeve, fordi vi afbrød vores trekking. Vi var på internettet i Courmayeur for at finde overnatning og endte altså med samme hotel, da det var billigst, selvom prisen i mellemtiden var fordoblet. De 2 første nætter var inden 1/7.

Vi skulle også have et sted at bo de 2 nætter efter vores TMB, inden hjemrejsen til Danmark, og valget faldt på 'SkiBandB' i Les Bossons, som blev booked via Hostelworld. Vi skulle slutte TMB i Les Houches, så Les Bossons var et godt valg, da det ligger tæt på.

Skihytten SkiBandB ligger i landsbyen Les Bossons Foto: Skihytten 'SkiBandB' ligger i skovbrynet i landsbyen Les Bossons. 'SkiBandB' er ikke særlig stort og må nok snarere kaldes en skihytte med værelses udlejning end et hotel.

Det er da også dejligt beliggende lige op til skoven i et fritidshus område. Godt nok nogle fede sommerhuse eller vinterhytter, man holder sig!

Det ligger en lille km udenfor selve den meget lille forstads by Les Bossons og i kort gå afstand fra en kabelbane, der fører op til den store gletcher Glacier des Bossons, det største isfald i Europa.

Der er ikke så mange værelser i hytten, men alle med bad og toilet. Køkkenet er fælles - også med værten, som selv serverer morgenmaden, der er inclusive. Der er en fælles opholdsstue med TV, stereo og WiFi internet. Der er desuden et værelse i et anneks, der har eget køkken.

Der er en udendørs Spa, men det er formentlig møntet på vinter månederne. Om der så er noget 'SkiBandB' til næste sæson er tvivlsomt. Værten, der er irsk, og makkeren havde sat det salg.

I selve byen Les Bossons er der ikke mulighed for at handle noget som helst. Ingen forretninger overhovedet.

Der ligger 3 restauranter i nærheden og vi testede en enkelt. Det er den der ligger tættest på hytten og også den mindste.

Det er formentlig også den hyggeligste. La Cremerie La Glacier er både hostal og restaurant og bliver betjent af værtinden selv. Man kan ikke vælge, men må tage dagens menu.
Restaurant og hostal La Cremerie La Glacier i landsbyen Les Bossons Foto: 'La Cremerie La Glacier' i landsbyen Les Bossons. Restaurant og hostal.

Der ligger også 2 store campingpladser i Les Bossons ganske tæt på kabelbane stationen.

SkiBandB i Les Bossons. 875 kr for 2 personer 2 nætter. (Hostelworld)

Til top


Eksterne links, del og like:

Overnatning:
booking.com Vi har brugt dem mange gange før, også denne gang.

Hostelworld | hostelworld.com Det samme kan siges om Hostelworld.oprettet juli 2011 - webmaster: erik petersen - opdateret: 29-01-2013